Romániába megyek 2 nap mulva és kicsit parázok a medvéktől mert a szabadban táborozni fogunk valaki? Tapasztalatok segítségek help
Ha beken hagyod, akkor o is beken hagy. Ne csalogasd etellel, ne probald megsimogatni, ne fenykepezd vakuval.
Ugyanez ervenyes a hiuzra, farkasra, sakalra stb.
Amitol kicsit parazni kell, az a vipera, de ha nem bantod, akkor o sem bant (vigyazz hogy ne tapossal ra egyre vagy hasonlo).
Amugy szerintem Szovata kornyeken me'g mokust sem fogsz latni, nemhogy medvet... a zajos turistak eluldoztek az allatkakat.
Nincs személyes tapasztalatom, még sosem találkoztam a vadonban medvével. Viszont mikor voltam Erdélyben, adtak tanácsokat. Azt mondták, ha nem akarok összebalhézni a medvével, akkor ne találkozzak vele. Ez persze roppant bölcsességnek hangzik, de viszonylag könnyen elérhető, mert ha a medve időben meghallja, hogy jön az ember, akkor kikerüli. Viszont ha egyszer csak szembetalálkozol vele... mondom, velem ilyen nem történt, de azt mondták, addig jó.
Az sem teljesen igaz, hogy a medve nem megy emberlakta helyre. Például Brassóban a medvék bejárnak a városba a szemétben turkálni. Mi egy menedékházban laktunk a hegyen, elég forgalmas volt, de nem messze onnan találtunk medvenyomot. Mindenesetre kempingbe nem hiszem hogy bemennének, legalábbis a kutyák biztos jelzik, hogy ott vannak. De ismerőseim sátoroztak az erdőben Erdélyben, és ha jól emlékszem egyszer matatott is medve a sátruk körül, de nem lett bajuk.
Látom régi a kérdés, gondolom már itthon is vagy, hacsak nem lettél macitáp.
Engem anno így tanítottak:
"Tudod mi a teendő, ha szembetalálkozol egy medvével? Meg kell dobni egy marok szarral, akkor elszalad... Ne aggódj, mire lehajolsz érte a földre, ott lesz alattad!"
Szerencsére erre nem került sor, mert Tusnádfürdő és Brassó környékén nem jártunk, állítólag arrafele van sok medve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!