Vaddisznó rátámad a sátorozókra este?
és az anya szarvas aki védi a kicsinyét:
http://www.youtube.com/watch?v=J-HdsskLFww
bár itt másik állatra támad azért láthatod hogy a kertvárosban van bent, másrészt hogy nem ijjed meg attól ahogy a nő sikoltozni kezd...
másrészről az embernek is komoly sérüléseket tud okozni, nem csak azért mert erős a rugása, hanem azért is mert a patái vége hegyesek..
"egy kicsinyeit védő koca nagyon agresszív tud lenni"
Erről én is hallottam, és biztos van olyan, amikor rátámad az emberre. Viszont nem rég, mikor kirándultam az erdőben, két vaddisznócsaládba is belefutottam (papa, mama, gyerekek), és egyik se támadt rám.
Főleg a második volt izgalmas. Már a város szélén voltam, kb. 50 méterre a házaktól. Az egyik oldalon vasúti töltés ment egy kis dzsindzsával, a másikon pedig kerítés volt, a kettő között kb. 10 méter távolság (vagy még kevesebb) itt találkoztam a vaddisznókkal, miközben az erdő felől jöttem. Nem tudom, melyikünk ijedt meg jobban, mindenesetre egy darabig néztük egymást, aztán behátráltam a susnyába, mire a disznók már el mertek szaladni mellettem. Miután a nagyok elmentem, akkor láttam, hogy a kicsik szaladnak el előttem a nagy fűben, és hallottam, hogy a koca röfögött nem messze.
Szóval nekem pozitív tapasztalatom van ilyen szempontból, de persze ez nem jeletni, hogy mindig így van.
Ami a sátorozást illeti, azt hallottam, hogy az a legveszélyesebb, ha a disznók belegabalyodnak a sátorfeszítő zsinórokba. Szóval arra figyeljetek oda, hogy a sátor nehogy valami vadcsapáson legyen.
nem
iszonyúan fél az emberszagtól
ha mégis közel van hozzád, ordíts egy nagyot, attól megijed és elszalad
rda85 nem is mondott akkora baromságot, ha belegondolnál. Ez a normális viselkedésforma évezredek óta. Attól, hogy pár szegény bezavarodott állat a belvárosban mászkál (amit az emberiségnek köszönhetünk), attól még normális esetben megtartják a tisztes távolságot és félnek tőled.
Jó, láttál egy riportot a tv-ben és elmentél egy vadasparkba, mindjárt okosabb lettél. Nem igy megy az...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!