A hiénát miért nem szelídítik meg olyan szinten, mint a kutyát, vagy a macskát?
Biztos eltartana egy darabig, hisz egy vadállatról van szó, de egy idő után biztos sikerülne. És akkor lehetne otthon tartani aranyos kis hiénákat:)
Most mondjátok, hogy nem aranyos! [link]
Szerintem (furán fog hangzani,de) az előítéletek miatt:
-Vérszomjas fenevadnak tartják
-Nem bíznak benne
-Féltik tőle a gyerekeket
Persze azt is el tudom képzelni, hogy valaki szerez kis hiénát, és felneveli. Talán meg is lehetne tanítani a hiénát, hogy úgy viselkedjen, mint 1 kutya. De ez is csak feltételezés. Amúgy jópofa állatok. Mindig nevetnek. :)
Afrikában tartanak hiénát, de kb mint itt a vadmacskát, megkötve, bezárva, sőt nehéz szájkosárral!
Ez se neki, se a tulajnak nem jó szerintem. De ne értsd félre, a hiénát az egyik legszebb állatnak tartom! De akkor sem biztos, hogy jó ötlet lenne domesztikálni.
Ahogy hallottam, pár helyen, ahol őshonos, még a rendőrség is tart belőlük párat. Jobbnak mondják a szaglását a kutyáénál. Bár tudomásom szerint leginkább eltünt holtestek felkutatására használják őket.
Egyébként én is birom a hiénákat, jó lenne tartani egyet, de szerintem jobb nekik a szabadban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!