Markboy95 kérdése:
Milyen ragadozó az ami lerágja a tyúk fejét és meg is eszi?
Figyelt kérdés
Ma reggel ment be a tyúkólba.Sima drót hálóval van megcsinálva de nem a rács között ment be hanem kinyitotta az ajtót.A tyúkoknak a fejét lerágta de volt amelyik elkezdet megenni.Milyen állat lehet sakál?2012. dec. 14. 15:38
11/14 anonim válasza:
Én kb. kizárnám a kutyát és rókát. Idézek egy másik kérdés alól: "Patkány (nem pocok), de a menyétfélék közül a megfelelő testnagyságú és életterű (házi görény, mezei görény, nyest, menyét) is lehet, ezekre jellemző a részlegesen elfogyasztott zsákmány (vér, agy). A krédliket én sem írnám a patkány számlájára, bár ügyesen mászik fára is de nem jellemző rá. Patkánytól egy macska is megszabadíthat benneteket, ám ha menyétféléről van szó akkor a macska nem segíthet. Éjszakára el kellene zárni a baromfit, falakkal, apró szemű dróthállóval teljesen biztonságossá tett helyre (hihetetlenül apró résen is átfér az összes ' gyanusított'). Egy szabadon tartott kutya segíthet 'eltanácsolni' a hivatlan látogatót. Macerás és hosszan tartó a leírt védekezés, de ha nem tesztek semmit, hamarosan elfogyhat minden baromfi az udvarból. Nekem állandó 'látogatóm' egy görény, (a szomszédságban sok az ellenőrizhetetlen lom,) csak azok az állataim vannak biztonságban amelyeket gondosan elzárok éjszakára. Már nagyon unom, de nem tudok mit tenni..."
12/14 anonim válasza:
kedves 8/11-es,róka lerágja a fejét és elviszi.. vagy ott hagyja!:) tapasztalatból beszélek, általában mindent kinyír az ólba, ami él és mozog.
13/14 anonim válasza:
Nálunk tavaly a faluban szinte az összes háznál kiirtotta valami a baromfikat ugyanilyen fejlerágós módszerrel. Róka kizárt, mert zárt ólban is kivégezte a tyúkokat. Nyest, görény, vagy hasonló a tettes. Csak úgy lehet védekezni, ha a tyúkól résmentesen van kialakitva, reggel kiengedni a baromfit, este bezárni. Vagy éjjelre valami jó patkányozó foxi kutyát bezárni a tyúkudvarba. Tegnap a szomszédasszonyom azon siránkozott, hogy 7 db tyúkot és egy 6 kilós kakast nyirt ki ez a féreg. Most retteghetek én is! Kicsit furcsállom mondjuk, hogy egy 5 kilós kakas fejét le tudja rágni egy kicsi görény vagy nyest. Azért egy ilyen kakasban van erő, el sem tudom képzelni,hogy mit csinál fejlerágás közben.... semmit?! Bezzeg ha én akarom megfogni, akkor majd kiveri a szemem..... :)
14/14 anonim válasza:
A baromfi tök hülye este amikor alszik mert bármit eltűr. Azt is hogy elevenen harapdálják a gigáját míg el nem vérzik. Nálam a japán tyúkjaim fejelte le egy jókora nagy éhes patkány.(Óriási dúrások vannak a vályog falban is.) Minden nap csak egyet, és valószínűleg kölykei lehetnek és ezért. Éjjeli kamerát tettem fel az istállóba és nem akartam elhinni amit láttam a felvételen. A patkány egyből a fejét álmosan lógató tyúknak ugrott és egyszerűen nem engedte el a gigáját amíg meg nem fulladt. Ezután szívta a vérét és elvonszolta egy sarokba ahol lerágta a fejét és szó szerint kibelezte belül úgy hogy belemászott a begyénél a tyúkba. Szörnyű, most azon gondolkodom hogy nyírjam ki. A mérget már ismeri, nem eszi. A patkányfogót kijátsza és nem csapódik le pedig a kaját mindig leeszi. Kénnel füstöltem a lyukakat de én és a tyúkjaim is majd meg fulladtunk benne. Valami láda kellene csapó ajtóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!