Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Félek a rókáktól, hogy veszett...

Félek a rókáktól, hogy veszettek. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nyugat-Dunántúlon lakok, és a város szélén, ill. az erdő mellett is szoktam néha látni 1-1 rókát. Már félek a város széle felé menni (pedig arra lakok), mert félek, hogy veszettek.

Még egyik sem jött oda hozzám, csak mászkálnak erre arra, néha 1 a kukába is beletúr.

Mit lehet ilyenkor tenni?

Mert a veszettség az emberre nézve halálos.:S

2012. nov. 18. 17:30
 1/7 A kérdező kommentje:
Nem a városba jönnek be, hanem a legeslegszélső kukákhoz mennek stb, de félek, hogy ha netán bejönne a városba és veszett akkor megharapna.
2012. nov. 18. 17:32
 2/7 anonim ***** válasza:
a veszett róka Dunántúlon ritka, mint a fehér holló (vagy mint a veszett róka)... az életkörülményeik változnak, megszokták az embereket és bemennek a városokba is ... de egy korábbi jelentős vakcinációs programnak köszönhetően már régen nem találtak veszett rókát
2012. nov. 18. 17:35
 3/7 anonim ***** válasza:
Oltasd be magad te is :)
2012. nov. 18. 18:21
 4/7 A kérdező kommentje:
Veszettség ellenit nem csak akkor adnak ha megharapott vmi?
2012. nov. 18. 18:51
 5/7 anonim válasza:

Tudtommal veszett rókát hosszú évek óta nem találtak.

Annyira kicsi a valószínűsége, hogy éppen Te találj egyet (márha létezik ilyen az országban egyáltalán), hogy ettől fölösleges félned.

2012. nov. 18. 19:04
 6/7 anonim ***** válasza:
amennyire tudom nincs már veszett róka (legalábbis itt Baranyában rég nem hallottam ilyesmiről. szerintem felétek se nagyon lehetnek) mert ők is kapnak már oltóanyagot csak ők nem szuri képében hanem husiban rakják ki nekik azt hiszem :)
2012. nov. 21. 23:27
 7/7 anonim ***** válasza:

Hogy veszett, az egyáltalán nem valószínű, sőt szinte biztos...

Az már más, hogy lehet tisztes távolságból "követ" mert megszokta, hogy etetik.

2012. dec. 31. 14:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!