Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Milyen bogár lehet ez?

Milyen bogár lehet ez?

Figyelt kérdés
Kicsike, kb 6-7 mm, világosbarna, és mintha lenne egy mellényke a hátán. Mármint mintázat:) Mozgása lassú, repülni nem tud. Az utóbbi 1-2 hétben szoktam látni a plafonon egyet-egyet. Városban lakom, Budapesten, nem láttam még ilyen bogarat. Szerintetek? Bocs, de lefényképezni nem tudom normálisan. Csak egy barna paca lenne.
2012. nov. 17. 19:29
 1/10 anonim válasza:
csótány? azokból is van sok fajta guglizd ki :)
2012. nov. 17. 19:32
 2/10 A kérdező kommentje:
Azokat már néztem, nem úgy néz ki. A wikipédia azt írja hogy testhosszuk 1-6 cm fajtától függően. Ez csak 6 mm. Csótány volt már itt, azt a típust felismerem, de irtva vannak.
2012. nov. 17. 19:48
 3/10 A kérdező kommentje:
Hála istennek a kinézete nem egyezik meg egyetlen Magyarországon honos csótányfajéval sem:)
2012. nov. 17. 20:02
 4/10 anonim ***** válasza:
valamilyen poloskafajra tippelek.
2012. nov. 17. 21:15
 5/10 anonim ***** válasza:
szentem is vlami poloska
2012. nov. 20. 17:06
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszi. Hát a poloskákat sem csípem, de már napok óta nem láttam. Ezek be tudják vagy akarják fészkelni magukat a meleg otthonunkba?:D Vagy nem szokásuk?
2012. nov. 20. 18:23
 7/10 anonim ***** válasza:
attól függ milyen fajta. van kifejezetten az enberi vérre specializálódott poloskafaj is. Az ágyi poloska.
2012. nov. 21. 09:33
 8/10 A kérdező kommentje:

[link]

Olyan a mintája mint ennek a csávónak a képen, csak a mi látogatóink barna színűek.

2012. nov. 21. 21:38
 9/10 anonim ***** válasza:
Akkor biztos egy poloskafajról van szó, mert a "csávó", akit belinkeltél, egy bodobács, a poloskafélék családjából.
2012. nov. 22. 17:31
 10/10 A kérdező kommentje:
Azt tudom, hogy mi van a képen, el tudtam olvasni mi van a kép alá írva, meg poloskaként kerestem rá, ahogy mondtátok:D Ezt köszi. De az én kis bogárkámnak csak a mintázata hasonló, más a színe, a mérete, és az alakja is hosszúkásabb, nem ennyire kiszélesedő. Néztem amúgy a bodobács határozóban, de nem találtam meg. Amik hasonlítanak rá mind más színűek, és nagyobbak is. Na mindegy, kénytelen leszek beérni azzal, hogy poloska:)
2012. nov. 22. 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!