Ki tudja, milyen pillangó (? ) hernyója bújhatott ki a dekorációs céllal megvásárolt dísztökből?
A kislányom egyszer kikeltetett egy hernyót. Befőttesüvegbe rakta levelekkel együtt. Egy idő után bebábozódott, majd kikelt. Egy csúnyácska szürke éjjeli lepke lett belőle.
Szerintem te is megpróbálhatod kikelteni, ha kíváncsi vagy. Biztos, hogy nem bogár vagy darázs lesz belőle, azok nem petéznek tökvirágba vagy tökbe, és a hernyójuk sem ilyen. Egész biztos hogy valamilyen lepke lesz.
Darázs sajnos tényleg lehet belőle. A fürkészdarazsak hernyókba petéznek, ott fejlődik ki a parazita lárva. Ha a hernyót a tökben hoztátok, és csak később bújt ki, akkor valószínűleg nem fertőzött. A könnyen megtalálható hernyók nagy része az szokott lenni. Amikor én próbálkoztam hernyóneveléssel, 12 hernyóból 7 darázs lett és csak a maradék lepke.
Ha tököt eszik, akkor egyszerűen felnevelhető. Miután bebábozódott, rakjátok egy befőttes üvegbe, aminek az alján nedves, de nem vizes itatóspapír van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!