A Bakony mely részén vannak farkasok?
első hozzászólónak: délen a Dráva jegén NEM farkasok, hanem sakálok! jönnek át.
kérdezőnek: én is úgy tudom, hogy telepítettek vissza így egyáltalán nem téves az infód :) hiúzokat is telepítenek vissza az Északi-Középhegység területére. Felénk délen (Baranyában, Somogyban főleg) pedig túlszaporodtak a sakálok. olyannyira elterjedtek, hogy az Ormánság területén alig látni már nagyvadat, mert levadásszák őket a sakálok.
mindezt onnan tudom a sakálokról, hogy nagymamám a Drávától alig 10 perc sétányira lakik egy tanyán...szóval biztos forrás :)
Nem a fél Dunántúlt hanem egész magyarországot!Én a multkor találkoztam velük....
Hátja ez van ha eggy régi bajnok a helyét követeli.De legalább kicsit színesebb lett a magyar vadállomány...bárcsak a medvék farkasok hiúzok is vissza jönnének.
A Bakonyba nem telepítettek vissza. Pár példány él az Északi középhegységben (egyel találkoztam személyesen), van a Börzsönyben, de ott nincs stabil szaporodó állománya.
A sakál nem vadászik nagyvadra, úgyhogy a nagyvad hiányáról biztos nem ők tehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!