Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » A Bakony mely részén vannak...

A Bakony mely részén vannak farkasok?

Figyelt kérdés
Olvastam, hogy pár példányt visszatelepítettek a Bakonyba, kíváncsi lennék, hogy hova.
2012. okt. 2. 11:34
 1/9 anonim ***** válasza:
62%
Tudtommal nincsenek farkasok a Bakonyban. Néha, ritkán, Észak-Magyarországon, főleg a Bükkben, Börzsönyben előfordul pár példány és nagyobb teleken átjönnek délről a Dráva jegén is, de gyakorlatilag nincs farkas Magyarországon. Sajnos.
2012. okt. 2. 11:42
 2/9 anonim ***** válasza:
A Veszprémi Állatkertben.
2012. okt. 2. 11:54
 3/9 anonim ***** válasza:

első hozzászólónak: délen a Dráva jegén NEM farkasok, hanem sakálok! jönnek át.

kérdezőnek: én is úgy tudom, hogy telepítettek vissza így egyáltalán nem téves az infód :) hiúzokat is telepítenek vissza az Északi-Középhegység területére. Felénk délen (Baranyában, Somogyban főleg) pedig túlszaporodtak a sakálok. olyannyira elterjedtek, hogy az Ormánság területén alig látni már nagyvadat, mert levadásszák őket a sakálok.

mindezt onnan tudom a sakálokról, hogy nagymamám a Drávától alig 10 perc sétányira lakik egy tanyán...szóval biztos forrás :)

2012. okt. 2. 12:51
 4/9 anonim ***** válasza:
Harmadik hozzászóló, nem így van, Aranysakálok is átjönnek, de nem csak a Dráva jegén, én meg csak a farkasokról beszéltem. Az aranysakál meg igen, visszatért, van a Bakonyban is rendesen, én is láttam már, már a fél Dunántúlt visszafoglalta, szerencsére.
2012. okt. 2. 12:54
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem a fél Dunántúlt hanem egész magyarországot!Én a multkor találkoztam velük....

Hátja ez van ha eggy régi bajnok a helyét követeli.De legalább kicsit színesebb lett a magyar vadállomány...bárcsak a medvék farkasok hiúzok is vissza jönnének.

2012. okt. 2. 14:11
 6/9 anonim ***** válasza:
75%

A Bakonyba nem telepítettek vissza. Pár példány él az Északi középhegységben (egyel találkoztam személyesen), van a Börzsönyben, de ott nincs stabil szaporodó állománya.

A sakál nem vadászik nagyvadra, úgyhogy a nagyvad hiányáról biztos nem ők tehetnek.

2012. okt. 3. 21:14
 7/9 anonim ***** válasza:
6-os! Taps! ))
2012. okt. 3. 21:21
 8/9 anonim ***** válasza:
6-os, meselj a talalkozasrol legyszi :)
2012. okt. 8. 01:26
 9/9 anonim ***** válasza:
Semmi különös. Egy réten mentünk át a helyi természetvédelmi őrrel, és ő mutatta meg látcsövön, hogy a völgy túloldalán az erdős szélén ott pihen a farkas. Kb fél percig figyelhettük akkor fordult a szél és amint észrevett minket azonnal eltűnt.
2012. okt. 8. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!