Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » A kardszárnyú delfin az...

A kardszárnyú delfin az emberre nézve veszélyes? Úgy értem, ha a vízben összetalálkoznak.

Figyelt kérdés
2012. júl. 27. 18:05
 1/9 anonim ***** válasza:
17%
...csak annyira, mint bármelyik cápa!
2012. júl. 27. 18:10
 2/9 anonim ***** válasza:
83%
Nem préda neki az ember,de vadállatban nem lehet soha megbízni. Nem tudni,milyen hangulatban van,vagy hirtelen minek néz,esetleg fenyegetésnek vesz,akkor rögtön támadhat. Ez minden vadállatra igaz. És neki elég egyszer támadni,a méreteinkből kiindulva. :)
2012. júl. 27. 18:11
 3/9 anonim ***** válasza:
47%
Kedves első,a baj csak az,hogy a kardszárnyú delfin nem cápa.
2012. júl. 27. 18:12
 4/9 anonim ***** válasza:
22%

Nem is azt írta az első hogy a kardszárnyú delfin cápa lenne. Hanem azt írta hogy kábé annyira veszélyes mint egy cápa, és ebben igaza van.

A cápának sem préda az ember,ahogy a kardszárnyú delfinnek sem. De egy úszó ember vagy a deszkás ember alulnézetből mindkét állatnak a teknős vagy fóka ugrik be. Ha támadnak akkor azért támadnak mert azt hiszi fóka vagy teknős van előtte. Én mindenesetre nem szívesen úszkálnék kardszárnyú delfinek között.

2012. júl. 27. 18:15
 5/9 anonim ***** válasza:
59%
Általában nem bántja az embert,és nem a mi fajunk az első számú tápláléka. Viszont az is megeshet,hogy egy ember éppen rosszkor zavar egy gyilkos bálnát, és ezért megtámadja. Ha a kicsinyére veszélyt jelent az ember akkor szerintem nagy rá az esély. De mint a cápánál,itt sem támad önként. Vagy nincs tápláléka,vagy fél.
2012. júl. 31. 16:13
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Nos, a kardszárnyú delfineknek 3 olyan fő fajtája létezik, ami más-más prédára van specializálva.

Vannak a halevők, vannak a madárevők (pingvin) és vannak a fóka(emlős) evők. Nem szoktak prédát cserélgetni, a halevők pl. soha nem támadnak fókára, a pingvinevők sem támadnak halakra és így tovább.

A delfináriumokban tartott kardszárnyú delfinek hal vagy madárevők lehetnek csak. Nem véletlenül. ugyanis a fókaevő az embert is prédának tekintheti.

Mivel nem igen strandoló közegben portyáznak, így közvetlen veszélyt nem jelentenek.

De értelemszerűen senki sem fogja letesztelni az elméletet, miszerint a fókaevő embert is enne.

Az ember után ők a legelterjedtebb, legsikeresebb és legintelligensebb vadászok.

Nem véletlen az sem, hogy olyan természetfilm sincs, ahol búvárok közöttük lubickolnak, míg cápás/búváros akad bőven.

2012. aug. 2. 00:21
 7/9 anonim ***** válasza:
Vadállat. Tehát veszélyes lehet az emberre, ha nem érzi magát vagy a kölkét biztonságban.
2012. aug. 5. 12:27
 8/9 anonim válasza:
2016. jún. 8. 22:03
 9/9 anonim válasza:
Ezzel viszont ellentmondani látszik az a tény, hogy hanghullámok alapján egy nagyobb távolságban levő halat is képesek beazonosítani. Vagy legalábbis annyit megállapítani, hogy az ott úszkáló búvár nem bálna, nem cápa, nem is fóka (és nem elég zsíros a mája). Ehhez képest furcsa, ha véletlenül "benézik" az embert. Hogy egy csapat éhhalál szélén álló kardszárnyú delfin megtámadna-e egy embert...nem tudom. Nem cápák, hogy harapással teszteljenek minden arra úszó élőlényt, hogy aztán rájöjjenek, hogy "ja, bocs mégse ilyet akartam enni". Szerintem egyszerűen nem tekintenek az emberre táplálékként (gyanítom, hogy a cápák se esznek kúpcsigát, kőhalat meg kockamedúzát...). Az más dolog, hogy nem rángatnám őket szelfit készíteni, meg az ordibálást és a lármázást se hiszem, hogy nagyon díjaznák... Azt is simán el tudnám képzelni róluk, hogy akár csak játékból berántanak a víz alá, megcsapnak, rádesnek, megharapnak, stb. Onnantól kezdve pedig már mindegy, hogy szándékosan tették vagy nem.
2019. jan. 21. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!