Varjú probléma. Hol kell bejelenteni?
Sziasztok! Szegeden lakom a Rókusi körúton, és az utóbbi két napban a víztoronyban fészkelő varjak fiókástól leköltöztek a lakótömbömhöz tartozó kis rétre. Reggel 7-kor több, mint 40 madár károg és rikácsol az ablak alatt, és ezt egészen este 7-8-ig folytatják.
Hol kell panaszt tenni a városnál, hogy orvosolják a problémát?
Szegediek! Ezek minden nyáron ezt csinálják? Most először vagyok huzamosabb ideig Szegeden, és már második napja nem tudom rendesen kialudni magam miattuk, nem tudok készülni a vizsgáimra és ha ez akár csak egy hétig is fog tartani, én idegileg fogok kikészülni miattuk. Bezárnám én az ablakot, remek hangszigetelő, csak akkor meg a hőség miatt nem lehet megmaradni.
Pécsett felháborító modódon a városüzemeltetés munkatársai leverték a fészkeket a lakótelepi részről, mindezt azután, hogy a közelben lévő kis fás területről az összes fát kivágták, ami Baranya megye legnagyobb varjútelepe volt. A terület azóta is kihasználatlan, semmi nincs ott, és csodálkoznak, hogy a varjak beköltöznek a házak közé.
A varjú védett állat, 1-2 bejelentés miatt nem valószínű, hogy nagyszabású akcióba kezdenének nálatok. (pláne, ha az csak a károgásról szól)
Először is, azoknak, akik a füldugós válaszokat küldték: Az rendben, hogy éjszakára füldugót használok, erre már én is gondoltam, de azt ugye Ti sem gondoltátok komolyan, hogy egész nap, reggel 7-től este 8-ig majd füldugóval fogok mászkálni otthon?
A pécsi hozzászólónak: Nekünk nem vetési varjaink vannak, ami valóban védett, hanem dolmányos varjú, amit a vadászok még lőhetnek is.
Amúgy azóta "Hála a jó Égnek!" odébbálltak. Igaz egy hétig nem volt nyugtom tőlük. Még a szellőzőnkbe is beragadt egy varjú fióka, amit nekem kellett kimentenem, mert egész egyszerűen nem tudtam semmilyen hatóságot elérni, akik kiszedték volna a csapdába esett madarat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!