Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Nagymacskákat milyen feltétele...

Nagymacskákat milyen feltételekkel lehet háznál tartani?

Figyelt kérdés
Ne értsetek félre,nem azt szeretném,hogy egy tigris keltegessen reggel az ágyamban,csak érdekel,hogy milyen feltételekkel lehet otthon tartani egy ilyen gyönyörű állatot. (Nem konkrétan a tigrisekre gondoltam)
2011. dec. 7. 13:38
 1/4 anonim válasza:
Szerintem Magyarorszagon nem lehet legalisan vadallatokat otthon tartani,de nem vagyok biztos benne,a neten ha keresgelsz biztos talalsz erre vonatkozo szabalyzatot
2011. dec. 7. 13:42
 2/4 A kérdező kommentje:
Értem,köszi! :)
2011. dec. 9. 09:32
 3/4 anonim ***** válasza:

Először is a nagymacskák veszélyes állatok, tehát mindenképpen kell veszélyes állat tartására engedéllyel rendelkezni (a nemrég megújult törvény miatt nagyon nehéz megszerezni).

Kell önkormányzati (jegyzői) engedély, hogy az önkormányzat területén található otthonodban tathasd az állatot. Ehhez ha jól tudom a szomszédok beleegyezése is szükséges, de ebben nem vagyok biztos.

Mivel a nagymacskák veszélyeztetett állatok, kereskedelmük CITES engedélyhez kötött, amit a természetvédelmi hatóságok komolyan ellenőriznek.

Hatósági állatorvosi engedély is szükséges, mivel mind az emberre, mind más háziállatokra nézve fertőző betegségek hordozói lehetnek (ahogy más állatok is).

Valamint igazolni kell, hogy megfelelő tartási körülményeket tudsz biztosítani az állatnak, de nem tudom, hogy ezt milyen hatóság vagy szervezet ellenőrzi (tippem szerint hatósági állatorvos vagy vadásztársaság).

2011. dec. 10. 20:47
 4/4 A kérdező kommentje:
Értem :) Köszönöm szépen a segítséget,nem tervezem egyelőre otthon tartani bármifélét is,csak érdeklődtem,mégegyszer köszönöm a pontos tájékoztatást! :)
2011. dec. 11. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!