Mit eszik a denevér?
Miért lett "kiszedve" a helyéről? Tényleg annyira nehéz békénhagyni egy állatot?
Amúgy a Magyarországon élő denevérek rovarevők... De engedjétek el, hadd menjen haza szerencsétlen.
a denevérek általában rovarokat esznek, ha őshonos magyar fajta, és télen barlangok falán csüngve alszanak.
elvileg nem lesz baja, de ha padláson lakott sokáig, lehet, hozzászokott.
"én úgy tudom állatok vérén táplálkozik"
Gratulálok, biológia 1-es.
Apám ott dolgozik, tehát igen, nehéz békén hagyni, nem tudta otthagyni :) Nemtudom miért kell itélkezni ha nem ismered a részleteket ...
Egyébként nem a mi házunk, nem tudom milyen körülményekhez szokott. :D majd fogok neki valamilyen bogarat.
Magyarországon az összes denevér védett, az apád nagyon rosszul tette, hogy hazahozta. Konkrétan törvényt sértett, a denevér fajától függően 10-50ezer forint természetvédelmi bírságot kapna, ha foglalkoznának vele a hatóságok.
Ilyenkor a denevérek már telelnek, fagymentes, védett, sötét zugokban a helyük. Könnyen lehet, hogy az állatot halálra ítéltétek azzal, hogy befogtátok.
Egyébként élő rovarokat esznek, vérszopó denevér csak Dél-Amerikában él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!