Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Mit eszik a denevér?

Mit eszik a denevér?

Figyelt kérdés
Apa talált egy denevért és hazahozta. Most egy üvegben tartjuk szegényt, de nem tudjuk mit eszik... És még annyit szeretnék tudni, hogy ha ilyen hidegbe elengedjük akkor túl éli a telet?? Mert ugye egy zárt helyen lakott és most ki lett onnan szedve...
2011. nov. 15. 17:23
 1/8 anonim válasza:
0%
én úgy tudom állatok vérén táplálkozik... ha meg akarod etetni csak tedd rá a kezedre xD
2011. nov. 15. 17:30
 2/8 anonim ***** válasza:

Miért lett "kiszedve" a helyéről? Tényleg annyira nehéz békénhagyni egy állatot?

Amúgy a Magyarországon élő denevérek rovarevők... De engedjétek el, hadd menjen haza szerencsétlen.

3/8 anonim válasza:

a denevérek általában rovarokat esznek, ha őshonos magyar fajta, és télen barlangok falán csüngve alszanak.

elvileg nem lesz baja, de ha padláson lakott sokáig, lehet, hozzászokott.

4/8 anonim ***** válasza:

"én úgy tudom állatok vérén táplálkozik"

Gratulálok, biológia 1-es.

2011. nov. 15. 17:31
 5/8 A kérdező kommentje:

Apám ott dolgozik, tehát igen, nehéz békén hagyni, nem tudta otthagyni :) Nemtudom miért kell itélkezni ha nem ismered a részleteket ...

Egyébként nem a mi házunk, nem tudom milyen körülményekhez szokott. :D majd fogok neki valamilyen bogarat.

2011. nov. 15. 17:44
 6/8 anonim ***** válasza:
Neki lassan aludnia kellene, valahová be kéne tennetek, ahol áttudná aludni a telet, (lehet kapni denevér odút az OBI-ban). Ezt minél előbb mert, most nem fogsz tudni semmilyen kis éjjeli lepkét, vagy rovart fogni.
2011. nov. 15. 23:43
 7/8 Platypus ***** válasza:
59%

Magyarországon az összes denevér védett, az apád nagyon rosszul tette, hogy hazahozta. Konkrétan törvényt sértett, a denevér fajától függően 10-50ezer forint természetvédelmi bírságot kapna, ha foglalkoznának vele a hatóságok.

Ilyenkor a denevérek már telelnek, fagymentes, védett, sötét zugokban a helyük. Könnyen lehet, hogy az állatot halálra ítéltétek azzal, hogy befogtátok.

Egyébként élő rovarokat esznek, vérszopó denevér csak Dél-Amerikában él.

2011. nov. 17. 18:00
 8/8 anonim válasza:
téged :D
2011. dec. 1. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!