Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Mit gondolsz a WWF-ről?

Mit gondolsz a WWF-ről?

Figyelt kérdés

Egyetértesz a munkájával? Hatékonyan végzi azt? Érdemes támogatni?

Ami engem illet, szerintem sokkal inkább "állatvédők" (annak ellenére, hogy igazából nem állatvédők), mint néhányan, akik annak "nevezik ki" magukat. (Pl. Radikális Állatvédők a Facebookon, vagy ilyenek.)

2011. okt. 12. 20:46
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
World Wide Fuck?
2011. okt. 12. 20:51
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem miattad tettem a "vadállat" kategóriába.
2011. okt. 12. 20:52
 3/10 anonim ***** válasza:

:D:D a vadállatos beszólás szép volt, kérdező:D

Én támogatom a WWF-t, rendszeresen adománnyal is, fogadtunk is már örökbe náluk. Egyetértek a munkájával Magyarországon és világszerte is. Örülök, hogy egyre ismertebbé válik!

2011. okt. 12. 21:12
 4/10 anonim válasza:
World Wrestling Federation? :D
2011. okt. 12. 21:33
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
World Wide Facebook
2011. okt. 12. 22:32
 6/10 anonim ***** válasza:
Nekem szimpatikusak, ha van valami petíciójuk azt alá szoktam írni, és jár a hírlevelük is. De nemrég egy zöld aktivista mondta, hogy annyiban azért rosszak, hogy elfogadnak államoktól nagyobb cégektől adományokat. Persze ennek van jó oldala lásd a panda mentő akció, de rossz is, ha zsarolják őket, hogy nem adnak több pénzt, ha nem támogatják a cég például terjeszkedését.
2011. okt. 18. 22:42
 7/10 anonim ***** válasza:

Én a munkájukkal nem vagyok tisztában, mármint azzal, amit elvileg a környezetért meg az állatokért tesznek, de a háttérbe van egy kicsi.

1. Adománygyűjtésre diákmunkásokat használnak. Szerencsétlenek kapnak egy sablonszöveget, meg egy rövid leírást a cégről, aztán mehetnek az utcára koldulni jutalékért. Megy rendesen a lehúzás, hatalmas pénzeket tesznek ebből zsebre, amit hát... Nem arra költenek, amire kellene.

2. Az adományok nagy része szintén nem ott köt ki, ahol kellene. Nem egy bmw született már belőle.

De minden cég, szervezet ezt csinálja. A menhelyek, gyermekrák alapítványok, állatvédő szervezetek mind-mind azért léteznek, hogy valaki meggazdagodjon belőlük, nem azért, hogy segítsenek.

Akik igazán tesznek az állatokért, azok az ilyen cégeknél minimálbérért gürcölő dolgozók.

Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne adakozzon senki. Az adományok körülbelül 5-10%-a biztos célba ér. Ez is nagy segítség.

2011. okt. 19. 00:57
 8/10 anonim ***** válasza:

Illetve ami kimaradt: Ha igazán segíteni akartok, akkor vigyetek kutyakaját, illetve szükséges eszközöket, felszereléseket a menhelyekre (vagy akárhova, ahol segíteni szeretnétek). Nem garantált, hogy ezekből nem csippentenek le otthonra, de sokkal nagyobb arányban hasznosul a célhelyen.

Többet tesztek ezzel, mint néhány elküldött forinttal.

2011. okt. 19. 01:01
 9/10 anonim ***** válasza:

Az utolsó válaszadónak: Nem vagy tisztában a természetvédelmi tevékenységükkel, de azt tudod, hogy hány BMW-t vettek? Persze, én is nyilvánvalónak tartom, de azért fura...

Egyébként a "diákmunkások jutalékért" önkéntesek, nem megélhetési céllal ácsorognak az utcán.

A WWF-et alapvetően jónak tartom, bár van kritikám.

Egyrészt ezek az önkéntesek nagyon nincsenek szakmailag felkészülve... Oké, nem várom hogy biológusok legyenek, de legalább azt tudnák, ami a szóróanyagukon szerepel.. a múltkor elbeszélgettem egy hölggyel, és a pusztai tölgyesekről érdeklődtem nála, és megkérdeztem, hogy végülis akkor ott milyen fafajok élnek? Van ilyen hogy pusztai tölgy? (Szégyenletes, de nem tudtam), erre mondta, hogy igen,igen... A buszon hazafelé olvasva a szóróanyagot kiderült, h a pusztai tölgyeseket molyhos és kocsánytalan tölgyek alkotják...

A másik, és fontosabb...: A WWF túlságosan orientálódik egy-két cél felé, amit fontosnak tart. A baj csak az, hogy annak ellenére, hogy az óriáspanda valóban nagyon szép állat, nem szabadna pl az anakondák védelme elé helyezni az ő védelmét. Persze vannak nagyon jó húzásaik is, pl ez a pusztai tölgyes dolog, nekem nagyon szimpatikus! Persze az óriáspandával, meg az "esőerdők védelmével" lehet pénzt csinálni, ez nyilvánvaló, meg is értem... Csak azt nem tudom, hogy mit tud tenni a WWF az esőerdőkért... Mit tudsz tenni, ha van 100milliárt forintod? Megvenni egy erdőrészt? nem is nagyon értem, de mindegy..

Szóval a WWF jó!

2011. okt. 20. 22:23
 10/10 anonim ***** válasza:

Utolsónak: Igen, munkámból adódóan sajnos csak a háttértevékenységüket ismerem, a valós céljaikat nem. De elég is volt a látottakból ahhoz, hogy meg se akarjam ismerni.

A munkásaik nem önkéntesek. Illetve szabad akaratukból vállalják a munkát, de nem azért, hogy segítsenek. Megélhetési céllal, ugyan olyan munkaként vállalják, mint a tescos árufeltöltést vagy polcszervízt. Rossz meló, de meg kell csinálni alapon, mert más nincs. Oktatást gyakorlatilag nem kapnak, csak egy 1 oldalas szóróanyagot, aztán kihajtják őket a Blaha aluljáróba. A céggel magával nem is találkoznak, diákszövetkezeten keresztül van a felvétel.

2011. okt. 21. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!