Hogy irtsam ki a focilabda nagyságú lódarázsfészket?!
Ha nem sürgős, akkor amint bejön a hideg idő és a fagyok, valamelyik hajnalban ki lehet menni és leszedni, mert teljesen meg vannak fagyva a darazsak, alig tudnak mozogni, olyankor ha odafigyel és gyorsan cselekszik az ember nincs probléma. Mi is így szedtük le a padláson.
Nálunk is majdnem ilyen nagy volt a fészek.
Mi régen vettünk valami rovarirtót, olyan mint a raid, de darazsak ellen. Nem olyan sima volt a teteje, hanem olyan érdekes alakja volt. Mezőgazdasági boltban lehet tudnak segíteni. Erre emlékszem rá volt írva, hogy a fészekre is lehet fújni. Nem volt túl drága, szerintem ezer (de max. kétezer) forint alatt... talán érdemes megpróbálni.
Ha ezek nem válnak be, akkor marad a szakember, amiről én is kb. annyit tudok mint te, én is csak azt tudnám tenni, hogy rákeresek google-ban, ahogyan más is ajánlotta.
Nálunk is volt egy fészek, kicsivel nagyobb mint egy focilabda. Apukám a fészket kívülről és ott ahol a darazsak bejártak lefújta raid-del meg más ilyen spray-s irtóval... aztán este felé, felment újra, fogott egy zsákot, ráhúzta a fészekre és egy vastagabb bottal beleverte őket. Utána még a zsákban lefújta őket a raiddel és kész volt.
2 nappal később megnéztük a fészekben lévő "cellákat" azok a darazsak, amelyek nem jöttek elő, de már ki voltak fejlődve, elkezdtek előbújni, de őket is lefújtuk és kidobtuk őket. :D
Sok sikert hozzájuk
Veszel munkaruházati boltba vegyvédelmi ruhát, aláöltözöl meg kesztyűt is veszel, az arcodra meg egy símaszk és ilyen UVEX szemüveg amita paintballosok használnak!
Aztán a hátadra egy permetező amit csurig töltesz akkumlátorsavval, vagy gázolajjal, vagy vízkőoldóval.
Odamész, lepermetezed, akár le is verheted aztán volt nincs. A szakértő is kb ugyanezt tenné csak 50 ezerért.
A lódarázs nem játék, egy fészek közelében könnyű begyűjteni a halálos mennyiséget a darázsméregből. Egy-két szúrás nem árt meg egy egészséges embernek ha nem allergiás, de egy tucat már halálos lehet, és ha támadnak, akkor csoportosan támadnak!
Ők szakemberek, nekem szimpatikus a blog: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!