Mikor érdemes vadlesre menni?
A vad hajnalban és este aktív. (persze ez a terület zavartságától is függ)
Hajnali 4-6 között.
Este 6-7 esetleg 21 után. (évszaktól is függ)
Mit akarsz látni?
őz, szarvas, vaddisznó, róka... mindent :D
mit érdemes keresni?
Én vaddisznó nézőbe csak puskával mennék.
Hidd el, nem csak(!) azért vannak a hajtó kutyák a vadászatokon hogy a vadászoknak ne kelljen annyit rohangálnia... És nem azért van a fegyvertelen hajtóknál egy 20 centis rambó kés:)
És hogy szép kerek legyen, nem véletlenül visz minden vadász magánál egy jóval nagyobb méretű sörétet, mint amire szüksége lenne...
Tudom. Én azt írtam, hogy védje meg magát, mert nem egy békés jászág a vaddisznó.
A vadász pl egy fogoly vagy fácán vadászatra nem fog még egy golyós fegyvert magával cipelni, viszont egy nagyobb méretű söréttel 10-20 méterről már el lehet ijeszteni egy támadó vaddisznót. Sajnos tapasztalat.
Üdv kolléga:)
Azt hittem, ezek az "óvintézkedések" mindenhol elterjedtek a vadász körökben, de úgy néz ki nem. Ezen csodálkozok.
Nem.
Speciel én 3 évig voltam disznós-kertben. Régóta járom az erdőt sosem volt problémám a disznóval.
Hajtottam sokat (fácánt és foglyot is), de disznóval egyszer sem találkoztam az adott területen.
A disznóhajtás más téma.
Csak azt nem értettem, hogy hogy jön ide a hajtás és a fegyver, mikor szerintem a kérdező csak fel akar ülni egy lesre és nézelődni akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!