Milyen madár lehet ez?
Kertünkben fenyőinken vagy tujáinkban él egy pár apró, kb, verébméretű vagy kicsit kisebb szürkés tollazatú madárka. Elég bátrak, ha a macska kiheveredik a fűbe egy közeli ágra szállnak és hangos csettintő hangot adnak ki. Olyat, mint amikor valaki a nyelvével csettintget (nem a lópatadobogás utánzás, csettintés :P).
Ha nyitva van az ablakom, minden nap pontosan negyed hatkor odaszáll az egyik és legalább 10 percig csettintget:D
Milyen madár lehet? Utánanéztem de nem tudtam megállapítani.
Poszáták lesznek, ezekből több faj is fészkel kertekben. Nem fotóztad le, de mert itt is lármáznak a kertben és gyakori madarak, a barátposzáta pár lehet az.
Megpróbálom majd lefotózni!
Talán barátposzáták lesznek, a hím pont ilyen, de találtam egy hanganyagot a hangjáról a neten és én így fütyörészni még nem hallottam.. Nálunk olyan, mintha azt mondaná h: ccssekk, ccssekkk :D
Ha úgy van ahogy írtad, akkor házi rozsdafarkú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!