A védett, fokozottan védett állatokat, miért nem tenyésztik?
Egyrészt azért, mert amit az első válaszoló írt. Másrészt mert a legtöbb vadállat nehezen vagy egyáltalán nem szaporodik fogságban. Harmadrészt, mert ha az élőhelye rendben is van, akkor meg az idegenhonos fajok szorítják ki őket az élőhelyükről. Magyarul, ha a védendő állatot körülvevő környezet nem megfelelő, akkor fölösleges az állat egyedszámát növelni, míg nem megfelelő a környezete legalábbis szerintem.
Egyébként a lápi pócot pont tenyésztik és telepítik vissza az élőhelyére. [link]
Mindig azon voltam felháborodva, hogy a feltalálták a klónozást, és nem a kihalóban lévő állatfajokat akartak klónozni, hanem embert, de már szerencsére az állatok védelmére fordítják, csak legyen hová visszatelepíteni őket.
Ugyanígy mesterséges megtermékenyítéssel is, mentik a fajokat.
Most a réti csíkkal kicsit félrenyúltál, mert annak a mesterséges szaporítását mostanában kutatják.
De a kérdésre
1 pénz nélkül nem megy
2 nincs kidolgozott technológia...
"és nem a kihalóban lévő állatfajokat akartak klónozni"
Kivéve a mamutot, ami például teljesen kihalt mégis vannak tervek, hogy klónozással feltámasztják. Amúgy a valódi gondot az jelenti, hogy a faj egyedszámának csökkenésével a genetikai diverzitás is csökken. Ezen a klónozás nem segít. Tehát a célzott mesterséges megtermékenyítésnek még lehet értelme, a klónozásnak nem nagyon.
A másik probléma, hogy a fajok pusztulnak. Velünk is, nélkülünk is. Milliónyi, milliárdnyi faj született és tűnt el nyomtalanul, mióta élet van a bolygón, a mi párezer éves ténykedésünk ezen nem sokat ront. Persze vesszen a az Auchan, szerintem is.
De azért George Carlin sem mond butákat:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!