Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Ha állatkerti állatgondozó...

Ha állatkerti állatgondozó szeretnék lenni, milyen tanfolyamot, képzést kell elvégeznem? Meg mik szukségesek hozzá? 18L

Figyelt kérdés

aug. 13. 12:56
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ismerősöm agrármérnökként húzott le egy kis időt a pingvinekkel.
aug. 13. 13:57
 2/5 anonim ***** válasza:
76%

Nem minden esetben kell hozzá egyetemi végzettség néhány az állatkert maga kínál továbbtanulási lehetőségeket és már is mehetsz oda.

De vannak egyetemi végzettségek vagy szakok amik elősegíthetik, hogy gondozó legyél:

Zoológiai

Állatorvos

Állatorvosi asszisztens

Természet mérnök

Minden természet védelmi szak

Biológus

Vegyész (habár ez nem feltétlenül)

Agrár mérnök/állattenyésztő

Paleantológus (Igaz nem nagyon)

Vagy nyithatsz egy saját állatkertet is ez is egy opció

aug. 13. 14:04
 3/5 anonim ***** válasza:
56%
Diploma kell hozzá - engem is meglepett, de így van. :)
aug. 13. 14:51
 4/5 anonim ***** válasza:
60%

Nagyon, nagyon sokan szeretnének állatgondozók lenni...

Főleg a fővárosiba kihalásos alapon, és főként ismeretség alapján lehet csak bejutni.

Szóval szerintem 18 évesként ne eköré próbáld felépíteni a jövődet, mert 99%, hogy úgysem fog összejönni.

Inkább tanulj tovább olyan irányban, hogy legyen egy normális, piacképes, jól fizető szakmád, aztán ha az megvan, esetleg utána ráérsz ilyen hobbi meg gyerekkori álom szintű dolgokkal foglalkozni, és akkor ha esetleg mégsem jön össze, még mindg van opciód, hogy mihez kezdj az életeddel.

aug. 13. 15:45
 5/5 anonim ***** válasza:

Okj képzés is elég de természetesen azt fogják felvenni akinek komolyabb végzettsége van lásd pl.agrármérnök.

Engem zeneakadémiai mesterivel nem vettek fel pingvingondozónak..pedig 3 évet dolgoztam külföldön állatkertben és egyéb hasonlóban.

Önkénteseknél is elég hosszú várólista van.

aug. 14. 08:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!