Robbanófejes nyíllal lehet vadászni?
“Tiltott vadászati eszközök
37/A. § * (1) E törvény alkalmazásában tiltott vadászati eszköznek minősül:
1. a mérgezett hegyű és robbanó fejű nyílvessző;
2. a számszeríj;”
Miért engem kérdezel, nem vagyok vadász, és nem vagyok jogalkotó sem. Te viszont troll lehetsz.
Megelőzendő a további kérdéseidet: föld-levegő rakétával, drónnal, hatlövetű káromkodással, túrós palacsintával sem szabad vadászni.
De még éjjellátó készüléket sem használhatsz a teljesen jogszerűen tartott vadászpuskához.
Talán azért mert - sokak véleményével ellentétben - a vadászat nem valami barbár öldöklés. A sportvadászat sem. Megvan a megfelelő helye a vadgazdálkodásban. Persze a lelőtt állatot ez nem vigasztalja.
De mivel emberek vagyunk, és ha egy pirinyó tisztesség van bennünk, nem kínozzuk feleslegesen az állatot. A felsorolt eszközök cafatokra szaggatnák az állatot. Minden csupa vér lenne, és mint veszélyes hulladék, meg kellene semmisíteni. Ez mire jó?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!