Mi a neme a madárpókómnak? • Brachypelma smithi
Hello.
Ma vettem egy madárpókót • Brachypelma smithi-t
És megszeretném tudni hogy hím vagy nöstény mert életkorban nem mindegy hogy melyik. Még elég kicsi olyan 5-7 cm körül van az egész. Hogy tudom megállapítani hogy mi a neme??
Köszi elöre is
"szerintem hiim mer a lábain vannak bunkok"
Azok nem bunkók és nem a lábán vannak, hanem a tapogatói, ami minden pók első lába közt van.
Ez a pókica nagyon "kicsi" még, a szinén is látszik hogy egész gyerek. Néhány hónapos és 1,5 éves közt lehet valahogy.
Ha him, akkor a párzókarmok az első két lábán csak a sokadik vedléskor fognak megjelenni: amikor már kifejlett méretű pók, akkor körülbelül a 2. vagy 3. vedlésnél lesz látható ez a karom.
Addig is ez a smithi bármilyen nemű lehet :) Ha vedlik akkor viszont a bőréből meg tudod állapitani.
SeiSMyC
Hello:)
először irnák a "bunkórol" ami jó lesz párzókampónak(tibialis apophysis) is. ebben nem spermát tart hanem párzás közben evvel fesziti ki a nőstény csáprágóját hogy ne marja le párzáskor. és ezek nem mindegyiknél vannak és csak ivarérett(adult) korban alakulnak ki.Viszont ha küldesz nekem képet a hasi oldalról akkor betudom határolni nagyjából milyen nemű. de a legbiztosabb a vedlésből:)
Lost.Star. Állj már le, nem igazán tűnsz normálisnak. Oks, nem jönnek be neked a madárpókok. De akkor miért madárpókos kérdést nézel? Sose értettem az ilyeneket, akik csak panaszkodni meg nyafogni jönnek, szánalom.
Kérdező én hímnek nézem a pókodat, viszont elég régi a kérdést, és sztem azóta már szakember is megnézte, és megállapította. :) Szóval milyen nemű? :D
Azért vicces, hogy erről a képről amit ide linkeltél van aki beakarja határolni a nemét. :D Nem vagyok nagy póktartó, sőőőt. 1db 5 vedléses Smithim van ami jóval kisebb még, mint a tied, viszont szextálás téren ugyanott vagyunk, hiszen lehetetlen ilyen korban. Na most akkor figyelembe veszem azt, hogy közel 2 éve írtad ezt a kérdést, így változott a dolog, már kiderülhetett ha továbbra is kíváncsi voltál rá, ill. találtál olyan embert aki tudott segíteni.
Még valami. Számomra is rejtély miért ír ide egy olyan ember aki fél a pókoktól. Szerintem neki meg sem kellett volna néznie ezt a kérdést. Vagy talán "menő" az ha valaki nyilvánosan hangot ad a félelmének, főleg ha madárpókról van szó? Tudjuk a madárpókok "gusztustalan nagy gyilkológépek és ha megmar akkor meghalsz" :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!