Sünt hogy lehetne távoltartani a kerttől?
"Nem minden kutya egyforma"
Ez nem kifogás arra, hogy cseszel a kutyádat tanítani.
Ó valahogy sejtettem, hogy ide akarod terelni a témát. Azért mert te csak könyvben láttál kutyát, vannak problémásabb kutyák.
Hadd tudjam jobban, mit jártam meg az én kutyámmal, és mik a képességei. A hozzád hasonlók már azt tanácsolták, hogy le kéne adni a kutyát (volt oktató is köztük). Nem adtuk.
Mellesleg 2 éves koráig megtanítottunk csomó dolgot a kutyának, annyira nem foglalkoztunk vele. Az ösztöneit nem sikerült letörni, mert nem panelprolika fifikéjéről van szó.
Ha annyira penge vagy, kíváncsi lennék, hogy tanítod meg egy egyébként szófogadó 7 éves kutyának, hogy akkor is fogadjon szót, amikor nem vagy ott, hogy tiltsad? Melyik módszert alkalmaznád?
Az én kutyám egy hihetetlenül hűséges és engedelmes kutya volt. Mindig várta a parancsot, és cselekedet előtt rám pillantott, hogy engedem-e vagy sem.
Amikor a kerítést újítottuk fel, és épp semmi sem választotta el a mi telkünket a szomszédétól, akkor sosem ment át - akkor sem, amikor azt hitte, nem látjuk.
De az a fránya vadászösztön... pedig nem is vadászkutya, terelő- és őrző fajták keveréke.
De ha séta alatt őzet látott, akkor egy pillanatom volt csak rászólni, különben nekiiramodott.
Sünit is fogott már a kertben, a dilist nem érdekelte, hogy telement az arca tüskével.
Ha ott lettem volna, pláne ha rá is szólok, akkor nem bántotta volna. De természetesen nem állhatok éjjel-nappal őrt a kertben, ő meg nem szeretett bent aludni.
Szóval igen, sok remek kutya van, aki sajnos nem tűri meg az ilyen vendégeket.
Mi megcsináltuk a kerítést sünibiztosra, azóta szerencsére nem volt több ilyen baleset.
"Mi megcsináltuk a kerítést sünibiztosra, azóta szerencsére nem volt több ilyen baleset."
Ez lehet sokat segítene, hogy hogy oldottátok meg? A kerítés nálunk kutyabiztos, 2 oldalról olyan szempontból sönbiztos, hogy 50 centis fal(párkány) van, egy oldalról csak alap van, meg ehhez hasonló kerítésblokkok:
Alul tudnak bejönni. Csibehálót kéne ráfogatni, vagy nálatok milyen a megoldás?
Igen, csibeháló van ráerősítve az aljára :) Szerencsére csak az egyik oldalról tudnak bejönni, az egyik szomszéd oldaláról tudnak csak bejönni.
Így ott megerősítettük azzal, és egyelőre úgy tűnik, hogy nem tudnak átbújni.
16, az max 3 percig van kint. 😂
Egyébként amíg nem volt kutya, akkor még száraz macskatáppal etettem ilyenkor őket, de annak már lassan 7 éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!