Mit csinálnak a trófea agancsból hogy ennyire értékes?
Az alapanyag a drága, meg a kikészítés.
A legtöbb ember nem lő ki kapitális szarvasbikákat csak úgy, és az aki ezt szépen, profin ki is készíti, az is ritka.
Amiből a bicska meg markolat lesz, az általában hulladék, ilyet lehet kapni olcsóbban.
A választ nem tudom, de kétségtelen, hogy vannak, akik büszkélkedésből gyűjtik, vagy mert tetszik nekik.
Egyszer voltam egy nagyon idős házaspárnál még gyerekkoromban és a házon belül hol egy vaddisznó (bőre, feje), hol egy szarvas agancs lógott a falon. Önelismerés is lehet. De, hogy mire használják a kés készítésén kívül, azt nem tudom.
Kést meg gombot általában a természetesen elfullajtott agacsból csinálnak.
A trófeához amiben koponya is van, ki kell lőni az állatot. Egy szebb példány ritkább is, mert mire annyi idős lesz, hogy hatalmas agancsot növeszt, a természetben az azért ritka. Egy ilyen állatot megtalálni, mert ugye nincs benne gps, szerencse kérdése is. Egy mozgó célt eltalálni, és úgy kilőni, hogy a prém se sérüljön, a hús is ehető legyen, meg technika. A vadász nem csak úgy hentel mint a 15 éves gyerekek valami first person shooterben, és puskát se kap csak úgy akárki.
3-as! "a prém se sérüljön" - Nem a szívre vagy tüdőre céloznak? Az pedig a prém területe. Javíts ki, ha nem így van.
(Egyes vadállatokba tesznek nyomkövetőt (mikor még fiatalok), bár a többségükbe nyilván nem.)
"Nem a szívre vagy tüdőre céloznak? "
Nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!