Hogyan cselekednél, ha néhány barátoddal egy esőerdőben összefutnál egy csapat jaguárral?
Mi a legjobb, amit tehettek, hogy túléljétek a szituációt?
Ha jól tudtok fát mászni, és fára másztok, utánatok megy-e a jaguár?
Az első gondolatom az volt, hogy nagyon szolidáris lennék a barátaimmal és velük együtt megevődnék a jaguárok által. :)
Aztán végül arra jutottam, hogy talán elképzelhető olyan scenario, hogy ameddig a cicák a barátaimat támadják, marcangolják, addig lehet, hogy van esélyem elszaladni... Persze az már más kérdés, hogy az esőerdőből kifelé, vagy befelé sikerül futni és hogy melyik irányban van nagyobb esélyem a túlélésre... :D
Érdekes egyébként, egy szimulációban szívesen kipróbálnám a "megmeneültem" verziót. :D Nem adok magamnak 10 percet, hogy kinyiffanjak. :D
Vigyázni kell a jaguárokkal mert a marása halálos.
Szerintem befognék egy tigrist és a jaguárra ereszteném. A tigris jóval erősebb és veszélyesebb egy jaguárnál.
#2 "Csapdat allitanank nekik!" XD
Igen, ez így szokott működni a vadonban, amikor rátok támad egy csapat vadállat, hogy szépen megvárják, amíg kitaláljátok és megbeszélitek, hogy mi legyen, hogy megpróbáljatok néhány improvizált csapdát kézzel összefabrikálni és néhány botot kihegyezni, majd mikor belátjátok, hogy ez így reménytelen, még azt is megvárják, hogy bemenjen a Jani a legközelebbi falu vasboltjábaba és megpróbáljon venni néhány állatcsapdát... :D
Persze, mert az esőerdőben csak úgy random géppisztollyal mászkál az ember - nyilván, amikor KÉSZÜL rá, úgy igen, ám hacsak nem vadászni mentek a haverokkal, hanem mit tudom én rapülőbalesetet vagy hajótörést szenvedtetek, akkor biztosan van nálatok gépfegyver IS.
Oh, wait... csodás elképzelés, csak teljesen illogikus :D
Menekülni képtelenség. Gyorsabban fut és mászik nálunk - max úgy menekülnénk meg, ha a lassabbakat hátrahagynánk, de az ki van csukva.
Két megoldás jöhet szóba - szubmisszív visszavonulás (ha a területet, és főleg ha a kölyköket védik), vagy megfélemlítés.
Azért egy csapat ragadozót (látják, hogy azok vagyunk) nem túl okos dolog megtámadniuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!