Melyiktől félnétek jobban: a krokodiltól, vagy a fehér cápától?
Szárazföldön a cápa elég ártalmatlannak tűnik :D
Viccet félretéve, gondolom az lenne a kérdés, melyikkel találkoznék kevésbé szívesen úszás közben. A cápák viszonylag ritkán támadnak emberre, akkor is legtöbbször fókával keverik össze, szóval egy krokodiltól jobban megijednék.
A krokodil éppen úgy zsákmánynak tekinti az embert mint mondjuk egy zebrát. Minden évben sokszor annyi embert ölnek meg mint a cápák.
Ezzel szemben a cápa alapvetően nem tartja az embert tápláléknak. A támadások abból erednek, hogy fókának nézik a békatalpas deszkás embert vagy kíváncsiságból ,,megízlelik" a számukra ismeretlen valamit(csak hát ez az ízlesés sok esetben halálos kimenetelű). Összességében véve a krokodil sokkal nagyobb eséllyel támad rád, és erősebb állkapcsa révén könnyebben okoz halálos sebet.
A félelem nem feltétlenül egy tudatos, logikán alapuló valami. Sokan félnek az egértől, meg az itthon található pókoktól, pedig nem támadnak az emberre. A legtöbb ember halálát egyébként toronymagasan a szúnyogok okozzák (annyi betegséget terjesztenek világszerte).
(az egyformát jelöltem, Pesten eddig relatíve ritkán támadtak emberre)
Sokat úsztam olyan helyen többed magammal az óceánban, ahol jelőlték a fehér cápát. Egyszer sem támadtak meg.
Évvekig éltem Távol-Keleten.
Egy ember tünt el az évek alatt, akit érhetett cápatámadás, de lehet, hogy az erős áramlatok sodorták el.
Afrikában viszont meg sem mertem közelíteni a partokat, ahol krokodilok tanyáztak. Bár voltak ismerőseim, akik késsel jártak le egy tóhoz hajnalban krokodilra vadászni.
- Amíg fel nem melegednek, nem olyan mozgékonyak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!