Egy vadon élő panda medve képes lenne emberre támadni, ha találkozna vele valaki egy túra során?
#13 sikerült egy 17 éves cikket előkeresned? 😂😂
Persze mindenre lehet példát keresni, de híreket 99%-ban csak a rosszul végződő esetekről fogsz találni, azok is általában nagyon ferdítik a valóságot, főleg az ilyen index/origo/hvg színvonalúak.
Arról a másik 1000 esetről senki nem fog beszélni mikor minden gond nélkül megtörtént a találkozás.
#16 ezt senki nem is mondta. Azt mondtam, hogy alapvetően kerülik az embert, nem érdekük a konfliktus, mert nem tekint ránk prédaként. Vannak esetek mikor a medvéből valami olyat váltunk ki ami miatt agresszív lesz, vagy tényleg ha éppen bocsokkal van, az extra rizikó.
De ez ritkább.
Erdélyből hallani gyakrabban medvetámadásokat, ott sajnos az a probléma, hogy az állomány túl nagy, a területük meg túl kicsi. Ezáltal sokkal több a kontakt az emberrel, ezáltal nyilván több lesz az esetleges támadás is. Sajnos az ottani vezetés sem épp kompetens a témában, mert lenne jópár intézkedés amit be lehetne vezetni.
Nekem a Tátrában, Lengyelországban volt egy medvetalálkozásom. Körülbelül 10 méterre lehettem egy felnőtt példánytól. Higgadt maradtam, követtem a protokollt, és nem lett baj. Konstatálta a jelenlétemet, és szépen szaglászva továbbált, nem igazán foglalkozott velem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!