Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Egy vadon élő panda medve...

Egy vadon élő panda medve képes lenne emberre támadni, ha találkozna vele valaki egy túra során?

Figyelt kérdés
2022. szept. 13. 11:19
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
89%
A medve elkerüli az embert? Akkor én nem tudom az itt élő medvék biztos kivételek ez alól.Vagy csak animal planeten és állatkertben találkoztál utoljára medvével. 🤣
2022. szept. 13. 19:58
 12/18 anonim ***** válasza:
72%
A grizzly és jegesmedve agresszív, a Kárpátok barnamedvéi nem igazán.
2022. szept. 13. 20:07
 13/18 anonim ***** válasza:
22%

10es vagyok,

A lepontozoknak küldöm szeretettel:

[link]

2022. szept. 13. 21:46
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

12es, hogyne...

[link]

2022. szept. 13. 21:47
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

#13 sikerült egy 17 éves cikket előkeresned? 😂😂

Persze mindenre lehet példát keresni, de híreket 99%-ban csak a rosszul végződő esetekről fogsz találni, azok is általában nagyon ferdítik a valóságot, főleg az ilyen index/origo/hvg színvonalúak.

Arról a másik 1000 esetről senki nem fog beszélni mikor minden gond nélkül megtörtént a találkozás.

2022. szept. 13. 22:21
 16/18 anonim ***** válasza:
15, persze, vannak békés kifejletek, csak ne àltassuk magunkat abba, hogy békés, cuki állatok a macik...
2022. szept. 13. 22:23
 17/18 anonim ***** válasza:
81%

#16 ezt senki nem is mondta. Azt mondtam, hogy alapvetően kerülik az embert, nem érdekük a konfliktus, mert nem tekint ránk prédaként. Vannak esetek mikor a medvéből valami olyat váltunk ki ami miatt agresszív lesz, vagy tényleg ha éppen bocsokkal van, az extra rizikó.

De ez ritkább.

Erdélyből hallani gyakrabban medvetámadásokat, ott sajnos az a probléma, hogy az állomány túl nagy, a területük meg túl kicsi. Ezáltal sokkal több a kontakt az emberrel, ezáltal nyilván több lesz az esetleges támadás is. Sajnos az ottani vezetés sem épp kompetens a témában, mert lenne jópár intézkedés amit be lehetne vezetni.

Nekem a Tátrában, Lengyelországban volt egy medvetalálkozásom. Körülbelül 10 méterre lehettem egy felnőtt példánytól. Higgadt maradtam, követtem a protokollt, és nem lett baj. Konstatálta a jelenlétemet, és szépen szaglászva továbbált, nem igazán foglalkozott velem.

2022. szept. 13. 22:46
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
A cuki kis pandamackóka pont olyan agresszív mint bármelyik másik medvefajta. Nem dísznek nőttek a nagy fogai és a karmai. Ha szembebotlik egy állat egy számára ismeretlen fajjal akkor először megijed, utána ha nem tud menekülni akkor támad.
2022. szept. 17. 03:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!