Ha Indiában élnétek, a patkányok, vagy a kobrák lennének a kevésbé szívesen látott "vendégek" a házatoknál?
A patkányok jó eséllyel megdézsmálnák az élelmiszerek nagy részét, ha nem lennének a kobrák, azoknak viszont a marása veszélyes, megfelelő kezelés hiányában pedig halálos is lehet.
Szóval mindkettő elég kellemetlen vendég, de a leírtak függvényében melyik lenne még a másiknál is rosszabb?

Indiában a kígyóktól tartanak, de nem bátják őket.
A patkányokkal meg elvannak.
Delhiben van egy templom, ahol kis tálakból etetik őket. Ezerszámra futkároznak mindenütt. Nem tartanak az embertől. Indiai ismerősöm felhívta a figyelmet, hogy semmiféle állatot nem szabad bántani.

A kígyók többsége nem mar meg csak úgy hobbiból! Elég sokáig tart neki "összegyűjteni" a mérget és a zsákmányállatra tartogatja amit megeszik. A többsége akkor mar, ha menekülnie kell, vagy veszélyeztetve érzi magát. A kobra sem véletlenül sziszeg, ágaskodik, a csörgőkígyó sem passzióból rázogatja a farka végét.
Egyébként az indiaiak a patkányt is megeszik.
#5 nem jártál még Indiában... a legputribb ország amit valaha láttam. A lakások 15%-ában nincs budi az udvaron sem, szó szerint az utcán végzik a "dolgokat". Mondjuk a sok patkány, városban lófráló kecske, egyéb háziállat, na meg a rengeteg tehén és lósz.r mellett fel sem tűnik. Sose adj oda semmit indiainak bal kézzel mert sértésnek veszik mivel az a tisztátlan kéz (WC papírból sem fogy túl sok, rakd össze miért tisztátlan kéz).
Ja és utálják a fehéreket, azt hiszik a bőröd alatt is pénz van, meg egyébként is szemét gyarmattartó vagy. Ha nincs veled kísérő egy jó nagy bottal amivel ráb.sz egy jó nagyot a közel merészkedőkhöz akkor öt métert nem mész az utcán és máris körbekapnak hogy kunyeráljanak, kizsebeljenek. Ha kicsit rosszabb a környék akkor még ki is rabolnak, szó szerint az alsógatyád is lehúzzák rólad.

Tudom, hogy nem hobbiból mar meg, csak épp sosem lehet tudni, mit fog fel támadásnak a kobra, még akkor is, ha nekem eszemben sincs ártani neki.
A patkányt IS megeszik? Indiáról valóban sok rossz elmondható, még az arab országoktól is sz.rabb ott nőnek lenni (rengeteg embertől ezt hallottam, még Pakisztánban élő magyar nőtől is), viszont tudtommal az indiaiak masszív 90%-a vegetáriánus, és pont a minden összeevés nem jellemző rájuk (húsra értem nyilván).

#14:
Ez így van, Indiába csakis csoportos utazással ajánlatos menni, és ott is csak idegenvezetéssel elmenni ide-oda, lehetőleg járművel, egyedül gyalog bárhova elindulni kb. öngyilkosság.

Én pedig idáig mindenhol azt olvastam, hogy 90%-os vegetáriánus többség van. 😳
(Egyébként elképesztő, hogy egy szimpla kérdést tömegesen lepirosoznak...)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!