Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Lehet úgy tartani egy mókust,...

Lehet úgy tartani egy mókust, mint egy kutyát vagy cicát?

Figyelt kérdés
Meg lehet szelidíteni, meg lehet tanítani, hogy almot használjon? Hozzánk nône annyira, hogy kövessen, keresse a társaságunkat és ne szökjön el? Szeretnék valamilyen állatot tartani. Volt egy macskám, de már lassan egy hónapja, hogy nyoma veszett. Nem szeretnék cicát, mert nekem csak ô kellett. Kutyushoz nincs elég nagy kert és ha dolgozunk a párommal, akkor egyedül maradna, ezért nem szeretnénk. Gondoltam a menyétre, de az úgy tudom nagyon büdi tud lenni. Nem jut eszembe olyan állat, ami ragaszkodó. Ha szerintetek a mókus nem jó ötlet, adhattok tippeket. Van két halunk, de ôket nem lehet símogatni.
2010. szept. 11. 13:16
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
vadászgürény, kicsit igényes, nem büdi, csak el kell távolitani a büzmirigyét, ő is követ, sétáltatni kell, én ajánlom.
2010. szept. 11. 13:21
 2/25 anonim ***** válasza:
kb olyan mint egx kutya, vagy macska
2010. szept. 11. 13:21
 3/25 A kérdező kommentje:
És a görény nem unatkozna, ha egyedül hagynám? Meg lehet tanítani, hogy ne szedje le a falról a tapétát, mint a cicám? Nem szökne el, ha kimennénk a kertbe?
2010. szept. 11. 13:25
 4/25 anonim ***** válasza:

Nekem volt vadászgörényem.Ha kutyát nem tartasz mert sokat dolgoztok,akkor a görényt sem ajánlom,mert ő is annyira igényli a törődést mint egy kutya..Szinte úgyis viselkedik...nagyon aranyosak,de törődni kell velük is..és nem büdösek,csak néha van egy erős "bundaszaguk"A bűzmirigyét nem használja...A hím példányoknak van a bundaszag,de ha kiheréltettek akkor már ez sincs..A nőstény görények semmivel sem büdösebbek mint a macskák,vagy kutyák..

Volt mókusom is.Ők is nagyon édesek,de nem taníthatóak..Jobban mondva megismeri a hangodat,és tudja,hogy mikor kap enni..Ha nem kicsike korban kerül hozzád,akkor nehezen szokja meg,hogy kézben legyen..(nem is szeretnek kézben lenni)Ha kinyitod a ketrecét,és még nem szokott meg téged bizony elszökik..akár a papagáj,ha nincs hozzád szokva..

Amit én ajánlok és simogatni is lehet,és nagy figyelmet nem igényel,sőt az se gond ha sokat dolgoztok:

-hörcsög

-tengerimalac és a kedvencem ami szintén van

-csuklyás patkány

Nekem most 3 csuklyás patkányom van..Értelmesek,okosak,és szelídek. Soha nem harapnak meg,és ha megkedvel akkor egész nap a válladon is elvan..Nem büdösek ha normálisan vannak takarítva..(egy helyen végzi a dolgát,így nem piszkít mindenhová)..

A patkányon nagyon gyorsan tanulnak,és tündériek..A fiam patkánya annyira szelíd,hogy szabadon van hagyva,és bármerre közlekedhet a lakásban..Ha idegen jön akkor rögtön vissza megy a ketrecébe..Ha a fiam otthon van rögtön a zsebébe vagy a vállára mászik,és "vele lóg" egész nap..Simogatni is lehet...Persze itt is számít,hogy egészen pici kora óta veletek legyen..

A tengeri malac,és a hörcsög nem szelídíthetőek,mert szelídek..ők is a hangod után ismernek fel,és simogathatóak...de nem kötődnek hozzád mint a patkány vagy kutya..

2010. szept. 11. 13:37
 5/25 anonim ***** válasza:

Nekem patkányom van. Nagyon ragaszkodó tud ám lenni! Kiengedem a szobába, ciccegésre visszajön hozzám (oké, ezt én tanítottam neki, de csak egy hétbe telt, de hát melyik állatot nem kell tanítani...), szabadban elengedve el se ment mellőlem... Szobatiszta, nem büdös. Vállra tehető. Azt mondják, legjobb neki, ha hárman vannak, de ha egyedül tartod, akkor (ajánlom a fiút, mert az jobban megül, nyugisabb) TE leszel mindene. Napi egy órácskát kéne rászánni minimum, meg egy fél órára felügyelettel kiengedi, ha már biztosan vissza tudod hívni. Én olyankor csak becsukom a szobaajtókat, és néha rálesek, nem jár-e rossz helyen. Ha igen, akkor elkapom, ketrecbe vele büntiből, egy kis orrlegyintéssel, hogy megtanulja. De már nagyon jól tudja, mit szabad és mit nem, szerintem nagyon intelligens állatok...

A közhiedelemmel szemben nem fertőző, nem mocskos. Gyakorlatilag tisztább, mint egy kutya. Rengeteg színváltozata van. Lehet tanítani agilityre...

2010. szept. 11. 13:38
 6/25 A kérdező kommentje:
Egyszer vettem egy fiú hörcsögöt, aki pár nap múlva le ellett...ekkor tudtam meg, hogy nem volt fiú. Megette a picinyeit. Nem szeretem bennük, hogy csak vannak és kész. A tengeri malac szimpibb, mert nagyobb, nagyon felületen lehet simogatni :)). Viszont a bátyámnak volt 3 és mindig hangoskodtak. Vagy ez egyedi volt? A patkány elgondolkodtató. De az nem veszélyes ha megharap?
2010. szept. 11. 13:43
 7/25 anonim ***** válasza:
Még valamit a görénnyel kapcsolatban.Ha a görény unatkozik és nincs elzárva akkor bizony akár úgyis tud rombolni mint egy macska,vagy kutya..A kertbe ha viszed nem árt a póráz,mert rögtön elmegy..vissza már nem nagyon fogod tudni csalogatni hacsak nem születésétől kezdve vagy vele..Nem ajánlom,ha sose vagytok otthon.
2010. szept. 11. 13:46
 8/25 A kérdező kommentje:
Patkányról még kérdeznék: meg lehet tanítani, hogy ne rágjon meg mindent, pl. a kábeleket. Egyedül is el van, nem unatkozna vagy jó neki egy társ? Két egynemû pacek nem veszekedne?
2010. szept. 11. 13:49
 9/25 anonim ***** válasza:

ma 13:37 vagyok

A patkány mint írtam soha nem harap! Hacsak nem ijed meg,vagy nem anya,vagy nem okozol neki fájdalmat! De csak úgy nem harap meg soha!!

A patkány nem veszélyes állat,ahogy előttem is írta valaki nagyon tiszta állat,és tényleg ragaszkodó..

Egyébként a házi "kedvenc" patkányokat még véletlenül se keverd össze a csatornában élő patkányokkal..mert nem ugyanazok..De még náluk sem a harapása veszélyes hanem a rajtuk élősködő bolhák..Csak megjegyzem,hogy a betegségeket nem a patkányok terjesztik hanem a bolhák..(nem árt tudni)

De nem árt azt is tudnod,hogy nem minden állat szereti az állandó simogatást,babusgatást..Ha csak azért kell egy állat mert jó nagy felületen lehet simogatni akkor inkább vegyél plüssmacit..Az állatok tartása nem erről szól..

(a tengerimalac sem mindegyik hangos..Az enyém csak akkor fütyült ha éhes volt..alapjáratban kis csendes jószág)

2010. szept. 11. 13:52
 10/25 anonim ***** válasza:

ma 13:37 vagyok..

Két hím patkányt ne tegyél egy ketrecbe mert köztük is van "ranglétra harc"..

Nekem 2 nőstény patkány volt egyben (anya-lánya) és elég jól elvoltak..néha az anya "nevelte" a lányát,de nem volt gond akkor sem..A fiam patkánya szintén lány volt és ő egyedül volt..Ezért ő könnyebben és jobban ragaszkodott a fiamhoz...HA nem akarod,hogy a kábeleket szétrágja akkor ne enged ki a ketrecéből..

Nekem az anya patkányom( Melindának hívtam) egyik nap 11 kis patkányt hozott a világra..Akkor hetekig a közelébe sem mehettem a ketrecnek,nem takaríthattam,mert mindkét nagylány védte a kicsinyeket..Nagyon gondos,és jó anya a patkány..Egy ilyen alomnál szerzett kispatkányt tudod a legjobban nevelni,magadhoz "láncolni"

De a patkányok sem igénylik az állandó simogatást..Volt olyan patkányom aki kimondottan nem szerette ha kézben van,pedig szelíd,emberhez szokott volt..Olyankor állandóan prüszkölt.(evvel jelezte,hogy nem igazán díjazza a simogatást,de még ő sem harapott)

2010. szept. 11. 13:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!