Egy ilyen állat tartása legális?
Páran átmentünk ma az egyik kollégámhoz piálni most értem haza.
Mivel kertes házban lakik azt mondta gyertek megmutatom a büszkeségem.
És akkor hallottam egy ilyen fura vihogó hangot, ő meg kiabálta, hogy jövök Fickó!
Erre kinyitott egy ilyen jó 10x10es kennelt, bement és kajakra ott volt egy nagy hiéna, aki annyira örült neki, hogy hangosan sírt és bujt hozzá, meg dörgölőzött.
Ő meg ölelgette, meg dobott neki egy ilyen kutya játékot az meg lihegve hozta neki vissza.
Aztán kiengedte és futott a kertben, mi meg mondtuk neki, hogy te kajak hülye vagy, erre, hogy nem bánt és odahívta magához a hiéna meg lefeküdt a lábához a parancsra, meg mutatta neki, hogy ül és ült is szépen mint egy kutya.
Aztán bementünk a házba és jött az állat is ott lihegett meg járkált, de mivel be voltunk sz arva tőle visszatette a kennelbe.
Így nézett ki-
Amikor odafutott hozzám és megbökött az orrával, én azt hittem, hogy be sz arok.
Sokkal nagyobb élőben, mint a természetfilmekben.
Én viszont már mindent elhiszek.
Ha nem trollkodsz, akkor jelzem, hogy semmilyen vadállatot nem tarthatnak kis kedvencként. A hiéna szintén Afrikai állat, ha azon pampognak ezek az emberek mikor a hatóság kopog az ajtajukon, hogy vissza kéne adni a természetnek ezeket az állatokat, akkor csak jelzem, hogy vadállatról van szó. Nem kell neki csak egy mozdulat, vagy egy jellegzetes szag, vagy beszorítva érzi magát, vagy van olyan faj ahol rituálisan szoktak harcolni egymással játékból, és már megvan a probléma, és onnantól kezdve már nem csak illegális állattartásról, vagy állatcsempészés miatt kerülhet bíróságra az ügy, hanem ember élet veszélyeztetése miatt is. A hiénának a fogazata a harapás erőssége egyik number one olyan erős.
Arról nem is beszélve ha ezek az állatok sötétben kiszöknek, vagy elkóborolnak és úgy megy útra, akkor egyrészt veszélyes , mert ha elütik nem csak benne okoz kárt, de az autósra is veszélyes, vagy több autósra nézve is.
Nem hiszek ilyen dolgoknál olyanba, hogy de kiskorába mentette és már nem lehetett visszavadasítani és engedélye is van, de ott a bibi hogy a hiéna falka állat, előbb utóbb ez a hiéna, ha ez igaz, elege lesz a magányból, amit egy nagyobb testű kutya nem helyettesíthet. Akkor elmesélné és mutatná is az engedélyt, hogy hogy került hozzá, de tippem szerint nem állatkert főnökéről van szó, sem zoológusról és illegálisan tartja. Ezeket az állatokat civilek nem tarthatják, és az ilyen állatoknak a gondozásához engedély és szakképzettség is kell, magyarán a megfelelő körülményeket nem tudja biztosítani neki.
5-ös én még arra is tippelnék, hogy deepfake videó és kép, és valójában egy macskára reface-lték a szervált mesterséges intelligenciával.
Ilyen helyzetben az eredeti felvételeket kéne bekérniük a hatóságoknak, amit meg ehhez értő szakember és zoológus, etológus, viselkedéskutató elemezne ki mivel a macskára és ezen vadállatra is vannak jellegzetes viselkedések. Szerintem sec-perc alatt tudnák, hogy manipulált felvételek vagy valódi.
Azért ezt is jó tudni amikor ilyen híreket látunk, de amúgy sajnos előfordulhat, hogy valaki illegálisan tart sajnos ilyen állatokat, ami állatkínzás.
Á, szóval így is lehet képet készíteni.
Köszönöm, nem vagyok jártas ilyen ismeretekben.
5-ös Amerikában is tilos a tartásuk. Egy atlantai cikket is találtam.
Illetve volt egy szegedi kertes cikk is, amiben azt írták, hogy állítólag egy budapesti állatkereskedésből vették és chipje is van, de én ezt nem hiszem, ott már valamilyen speciális engedélyük volt akkor a tartásra. Egy angol házaspár is tartott ilyen állatot engedéllyel, de ott is valamilyen speciális helyzet lehetett.
De amúgy ha befogják, akkor gondolom azért csekkolják, hogy van-e chipje. De ha vadasparkból, vagy állatkertből szökött volna, akkor a híradó azt mondta volna, mert egy elszökött vadállatot egyből jelzik az Állatkertek.
De az én véleményem ilyen állatot kis kedvencként butaság lenne kínozni. És ha nem lehet már visszavadasítani akkor csakis ehhez értő ember tarthatna maximum ilyen állatot, a neki megfelelő speciális környezetben, ha nagyon speciális dolog miatt kényszerült ilyenre az az állat.
De pl. a hímek napközben együtt szoktak csapatban lofrálni, és ezeknek az állatok hímjeinek van egy fajta rituális harcuk is, ami náluk csak játék, és az életben maradást gyakorolják ezzel, de egy embernek vagy egy kisállatnak, vagy egy kisgyereknek nem játék, veszélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!