Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Vaddisznó tud lyukat ásni a...

Vaddisznó tud lyukat ásni a kerítés alatt?

Figyelt kérdés
Vaddisznó áttörte a drót kerítést, felhajtotta és bejött a kertbe. Ugyanezt megcsinálta egy beton alapú kerítéssel, ami kb 15-20 cm beton és fölötte drót kerítés. Most kerítést akarok csináltatni, de 3-4 millió forint az ásott beton alapú kerítés ami le van ásva 80-cm re és 75 cm-re lóg ki a földből és arra jönne a drót. Viszont ennyit nem akarok fizetni. Ezért beton elemes kerítésen gondolkodom, amit viszont vagy simán a földre tesznek, vagy csak egy sima 15 cm es alapra. Innen jön a kédés. Igaz hogy ott nincs drót amit felhajtson, de át tud-e ásni alatta mert ez sem olcsó ez is 2 millió körül lenne.

2021. febr. 10. 21:55
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Hogy jött ki erre 3-4 millió forint?
2021. febr. 13. 17:11
 22/28 A kérdező kommentje:

hát ez az. felhívtam 3 kivitelezőt. az első 50%-ot kért előre és mindig előre kellett volna fizetnem. Tőle már nem is kértem ajánlatot. A második kijött és közölte hogy az anyag kb 2 millió a munka kb 10-15 nap 4 emberrel és emberenként 24 ezer forint/nap + az ő napi 24 ezer forintja amiért irányítja az embereket. Mondom neki, hogy ok de nem mindegy hogy 10 vagy 15 nap mert az 600 ezer különbség. Erre megkérdezi, hogy én hány napra gondoltam. (basszus én honnan tudjam) Ő szintén előre kér pénzt az anyagért, de én is kifizethetem a helyi tüzépen szóval az még ok. A munkát meg hétfőn ki kell fizetni az első napi munkadíjat utána meg hét végén és azután is a következő hét végén. szóval azért itt is a munka végezte előtt fizetem a munkájukat és ha szar akkor fölöslegesen. Bár mondtam neki, hogy felkérek egy műszaki ellenőrt és ezzel nem volt baja. Ja a számlát a munkára meg sem kérdeztem, de tuti ha számlát kérek akkor ráteszi a 27%-ot.

A harmadik meg készít úgy néz ki egy normális ajánlatot, (még nem kaptam meg) nem mondott árat bár Ő is azt mondta hogy 10 nap nem elég, viszont azt nem mondtam neki, hogy az előző kivitelező 4 emberrel mondott 10 napot. Ja és szintén az előző, hogy a régi kerítés lebontása 1 nap amit mi anno 3 an csináltunk 1 nap alatt szóval a lebontás 4 emberrel néhány óránál nem tarthat tovább. Szóval itt tartunk, megint mint a 2000-es évek elején, hogy elkezdődik az hogy előre kérnek pénzt és azt majd másra költik és lépnek. Körbetartozás meg talál nagyobb melót stb.

2021. febr. 14. 11:56
 23/28 anonim ***** válasza:

Csak le akarnak húzni.

Te nem tudod megcsinálni?

Nem olyan nehéz.

2021. febr. 14. 13:18
 24/28 A kérdező kommentje:

Meg tudnám csinálni, mert utánanézek a betonozásnak stb de azért sok meló lenne vele, főleg egyedül. Ezt azért nem bírnám. A munka díjjal nem lenne bajom alapból mert két éve a vállalkozó aki a házat építette 50 ezerért küldött két embert egy napi melóra, de azok dolgoztak tényleg korrektül. Ha azt mondná, hogy 4 emberrel megvan egy hét alatt vagy 10 nap alatt és mondana egy korrekt alapanyag mennyiséget és lefektetnénk írásban akkor ok össze tudnám hasonlítani. Kíváncsi vagyok a másik mit fog mondani, majd megírom, bár Ő csak májusban vállalja. Ezért maradunk valószínűleg a beton panelnél. És akkor viszont már az átláthatóság is megoldott egyben.

De valószínűleg le akart húzni mert amikor ott voltam akkor hirtelen azt mondta, hogy ha másnap elkezdi, csak akkor tudja vállalni, mert beindul neki valami építkezés. Mondtam, hogy az biztos nem és elköszöntünk. Ehhez képest két nap múlva felhívott, hogy akkor mi van. Arra lennék kíváncsi, hogy ha egy kerítésre nem tud árat mondani, akkor hogy épít egy házat? Ki az aki vele házat építtet így?

2021. febr. 14. 14:08
 25/28 anonim ***** válasza:

Azért nem olyan nagy munka.

Egy gép kiássa 1 nap alatt, legyen 100 ezer.

Utána venni kell zsaludeszkát, pár nap/ délután alatt össze lehet szögelni.

Utána meg jöhetnek a mixerkocsik, nem nagy dolog bedolgozni a helyére a betont szerintem. Igaz, be kell még kb. 50 oszlopot is állítani.

2021. febr. 14. 15:07
 26/28 A kérdező kommentje:

nem ennyire egyszerű, azért zsaluzni még nem zsaluztam, én teljesen más területen dolgozom. Egy 4*3-as betonalapokból kirakott alapot, szegélyekkel megcsináltam néhány éve bár cipekedni ott is segítettek mert a kert végében készült. 65 m és nagyon gépek nem férnek be a ház mellett. egyik oldalon kb 2 méter van abból 80 cm beton a ház körül, a másik oldalon 3m kb de 5cm elvesznek az orgonabokrok a maradék meg viakolor szóval azokra vigyáznia kell a gépeknek már amelyik befér. Sajnos ez egy 11m széles telek és 65m hossszú és a 11m ből 5,4m-t elvesz a ház. A betonkeverő sem fér oda sehová és az nem várja meg míg kitalicskázom a betont. Valamint, ha valamilyen kis munkagép be is fér a ház mellett, annak gondolom középen kell elhaladni a nyomvonalon, hogy ki tudja ásni és az a szomszéd tujasorától, meg az én kisházamtól nem tud rendesen dolgozni. Legalább is a kerítés hossz kétharmadán biztosan nem.

De azért köszi.

2021. febr. 14. 19:24
 27/28 A kérdező kommentje:

Nem adott ajánlatot egyelőre a harmadik kivitelező, jövő hétfőre ismét megígérte, hogy megcsinálja. Félek ebből nem lesz semmi. Meg ő eleve csak Május végére ígérte ami már elég késő.

Egyébként beszéltem egy vadkár szakértővel és azt mondja, hogy a drót is elég, ha le van rögzítve a talajhoz, azért én ebben nem annyira bízom, de azért abban megerősített, hogy a beton elemek elég lesznek, főleg ha leássák 25 cm-re

2021. febr. 15. 13:51
 28/28 A kérdező kommentje:
megkaptam a 3. ajánlatot is, ő részletes ajánlatot adott: 4,1 millió ha 2 sor zsalukővel kérem és 5,1 millió ha 3 sor zsalukővel kérem. Ja ez még több mert időközben kiderült, hogy az egyik dokumentum amit néztem az rossz és lemérve a telek 6m-el hosszabb.
2021. márc. 25. 17:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!