Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » A vaddisznóra miért mondják,...

A vaddisznóra miért mondják, hogy különösen agresszív és veszélyes? Amikor benszülötteket láttam, hogy közelítenek felé a lándzsájukkal, nem harcolt hanem elmenekült. Akkor miért lenne agresszív?

Figyelt kérdés
2021. jan. 30. 10:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Akkor lehet agressziv, kulonosen a koca, amikor malacai vannak. Akkor sem torvenyszeru, de ilyenkor ha eszreveszed, illik elkerulni, megallni es tavolrol figyelni a reakcioit. Ha nem erzi magat fenyegetve, szepen elcammog a csalad. Talalkoztam mar veluk erdei setak soran, valoban nem olyan ijedosek, mint pl egy őz, ami fejvesztve rohan ha neszt hall. Par alkalommal eszre sem vettek szerintem, de probalom nem keresztezni az utjukat.
2021. jan. 30. 10:15
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Alapjában véve minden vadállat fél az embertől és menekül tőle. Ha veszélyeztetve érzi magát illetve - első sorban- a kicsinyeit, akkor hajlamos emberre támadni. Ekkor sem mindig. Egyszer én is találkoztam az erdőben egy tucatnál több egyedből álló vaddisznókondával, amiben volt koca, malac, vadkan, süldő. Kb. 3-4 méterre haladtak el mellettünk, de tudomást se vettek rólunk, igaz mi sem hergeltük őket, nem hangoskodtunk, nem tettünk hirtelen mozdulatokat. Amilyen békésen megjelentek, ugyanúgy tovább is álltak.
2021. jan. 30. 10:28
 3/12 A kérdező kommentje:
Akkor vajon azért nem támadja meg az embert, mert tudja, hogy sokkal kisebb nála? Mert pl. egy strucc vagy orrszarvú azonnal megtámad bárkit aki a területére lép.
2021. jan. 30. 10:31
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
A vaddiszno nem annyira territorialis allat. Ahogyan megfer mas allatok mellett, ugy megfer emberekkel is egy teruleten. Bolcsken regebben jartam vaddiszno farmon, nem tudom letezik-e meg, kb. annyira szelidek tudnak lenni, mint a hazi sertes.
2021. jan. 30. 10:38
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Te egy esetet láttál, ahol gyakorlott vadászok, beszorítanak a közlharcnál nagyobb távolságon hatékony fegyverekkel. Nem késsel mennek a malacnak.

Az erdőben nincs nálad egy vadászó bennszülött készlet landzsákkal. A vaddisznó erős, nehéz, gyors, hegyes a lábkörme, van egy agyara ezekkel halálosan meg tud sebezni.

Van egy érvelési hiba, amit Google óta mindneki átélt. Amire rákeresel, azt találod meg. Így visszaigazolást találsz a feltevésedre. Ha arra keresel, hogy ártatlan a disznó, azt kapod eredménynek, ha a vaddisznó áldozataira, akkor meg ezt: [link]

Az érvelési hiba az egyoldalú megerősítésből fakad.

Nos a vaddisznó néha csak elfut. És legjobb esetben nem is látod és nem is hallod. A legrosszabbul esetben megöl. Tehát a félelem jogos és ösztönös, hogy el akarod kerülni. Nem éri meg a kockázatot, hogy odamenj hozzá és megkínáld chipsel. Mert van egy fotó egy oroszról, aki ezt csinálta. Majd megkersem :)

2021. jan. 30. 10:47
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Meg ha már megsebzed, akkor támad.

(Olyan, mint a Minecraftban a semleges mobok)

2021. jan. 30. 10:53
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Pontosítsd már a kérdést, mert némi zagyvaságot érzek, mintha nem tudni milyen fajhoz tartozó "vaddisznóra" és milyen kontinensen élő "bennszülöttekre" utalsz. Az Európában élő vaddisznó valóban veszélyes állat, de az európai embereket nem szokás bennszülöttnek nevezni (bár nyelvi leírás szerint tényleg azok).
2021. jan. 30. 11:02
 8/12 A kérdező kommentje:

Valami színesbőrűeket, talán afrikaiakat vagy pápuaiakat láttam, hogy vadásszák a disznót és ott láttam ezt.

És nem voltam elfogult, mert egyrészt hallottam, hogy azt mondják agresszív állat, dokumentumfilmekből meg néha könyvekből de nem tudtam hova tenni, mert aztán láttam a leírt esetet, hogy a disznó nem támadt, hanem menekült.

2021. jan. 30. 11:06
 9/12 Grimfox ***** válasza:
100%
Amire a bennszülöttek vadásztak, azok nem európai vaddisznók voltak. Az európai vaddisznó, ha sarokba szorítod, akkor neked ront. Ha malacai vannak, akkor elég túl közel menni, és figyelmeztetés nélkül támad.
2021. jan. 30. 13:21
 10/12 anonim ***** válasza:
Varacskos disznó lehet az. Nem ismerem a természetét, csak tippelek.
2021. jan. 30. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!