A vaddisznóra miért mondják, hogy különösen agresszív és veszélyes? Amikor benszülötteket láttam, hogy közelítenek felé a lándzsájukkal, nem harcolt hanem elmenekült. Akkor miért lenne agresszív?
Te egy esetet láttál, ahol gyakorlott vadászok, beszorítanak a közlharcnál nagyobb távolságon hatékony fegyverekkel. Nem késsel mennek a malacnak.
Az erdőben nincs nálad egy vadászó bennszülött készlet landzsákkal. A vaddisznó erős, nehéz, gyors, hegyes a lábkörme, van egy agyara ezekkel halálosan meg tud sebezni.
Van egy érvelési hiba, amit Google óta mindneki átélt. Amire rákeresel, azt találod meg. Így visszaigazolást találsz a feltevésedre. Ha arra keresel, hogy ártatlan a disznó, azt kapod eredménynek, ha a vaddisznó áldozataira, akkor meg ezt: [link]
Az érvelési hiba az egyoldalú megerősítésből fakad.
Nos a vaddisznó néha csak elfut. És legjobb esetben nem is látod és nem is hallod. A legrosszabbul esetben megöl. Tehát a félelem jogos és ösztönös, hogy el akarod kerülni. Nem éri meg a kockázatot, hogy odamenj hozzá és megkínáld chipsel. Mert van egy fotó egy oroszról, aki ezt csinálta. Majd megkersem :)
Meg ha már megsebzed, akkor támad.
(Olyan, mint a Minecraftban a semleges mobok)
Valami színesbőrűeket, talán afrikaiakat vagy pápuaiakat láttam, hogy vadásszák a disznót és ott láttam ezt.
És nem voltam elfogult, mert egyrészt hallottam, hogy azt mondják agresszív állat, dokumentumfilmekből meg néha könyvekből de nem tudtam hova tenni, mert aztán láttam a leírt esetet, hogy a disznó nem támadt, hanem menekült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!