Leht otthon mosómedvét tartani?
Figyelt kérdés
Legális lenne az, ha lenne egy mosómedvém? Nagyon szeretnék egyet, csak nem tudom, hogy szabad-e Magyarországon. Ha szabad, akkot tudtok olyan ,,tenyésztőt"?2020. okt. 14. 15:04
1/8 anonim válasza:
Én anno láttam állatkereskedésben Budapesten mosómedvét egy pici ketrecben. Szóval, elvileg lehet.
2/8 anonim válasza:
Már nem lehet pár éve, mert inváziós állat.
Azoktól viszont nem vették el, akik még azelőtt kezdték el tartani, hogy betiltották.
3/8 anonim válasza:
Szerintem a mosómedve vad állat, ezért csak külön engedéllyel lehet azt tartani, de ha komolyan gondolod, miért nem nézted már meg a guglin?
6/8 anonim válasza:
Lehetni lehet, de nem szabad.
Invazív/kártékony állatnak számít papíron, irtandó ha jól tudom.
(Pedig szerintem is jópofa. 🦝 De tényleg nem kellene hogy ellepje a vadont a felelőtlen hobbiállatosok miatt.)
7/8 anonim válasza:
Mondjuk ivartalanítási kötelezettség mellett, bejegyzetten nem tudom hogy miért nem lehet tartani.
Persze senki nem hal bele, hogy nem tarthatja, de azért szerintem nincs ez teljesen megfelelően átgondolva...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!