Éjjel ha erdőben biciklizek, megtámadhat valami állat?
Nem jellemző. A vaddisznóra figyelj, az veszélyes, a többi Magyarországon nem igazán. Eseteként a veszett róka. Ám veszettség elleni küzdelemben kiemelkedő eredmények vannak, így ritkább a veszett állat már a vadonban.
A vaddisznót meghallod, mert csőrtet. De nem célja, hogy neked menjen, csak ha kicsik vannak mellette.
Igaz! A kóbor kutya még veszélyes lehet!
Azok ellen egy dolog segít, a dominancia. Vagy egy bot kell, amit lát, mert attól fél. Vagy egyszerűbb ha felé dobsz valamit. Ha csak körülötte csattan, már félni kezd és nem támad. Ezért mindig van a zsebemben 3 közepes kavics, amit bringáról is könnyen nekik tudok dobi. Kamara erdőben sokszor vettem hasznát!
2-es hol? Életemben nem láttam kutyát erdőben csak vadásszal/erdésszel turistaval és főleg nem csapatokban.
Falvak mellett, közelében, de talán a kérdező nem oylan helyre meg, ahol a falu összes kutyaja kóborol a határban😀. De természetesen kutya/vaddisznó ami szóba johet, de nem vadasznak emberre.
A vadaszokkal azonban vigyazz, azok siman radlonek de minimum kiosztanak miert zavarod oket es a vadakat ejjel biciklizessel. Toluk jobban tarts mint barmi mastol.
Hallottam olyat is, hogy csávó nagyon fickósnak érezte magát, kiment részegen vadászni. Az lett a vége, hogy lenyilazott egy szarvasnak nézett bringást. Szerencsére nem lett sérülés belőle, a kereket találta el.
Légy jól látható, és figyelj oda hogy ne kerülj malacos koca közelébe.
Kóbor kutyák esetleg futhatnak utánad, de nem valószínű.
Még a szarvasok, őzek is jelenthetnek veszélyt - gondolj a kocsi elé kiugró egyedekre. Hiába nem akar megtámadni, elég nagy sérülést tud okozni ha véletlenül nekedrohan.
Kedves 4-es
Ugyan nem sokszor, de azért néha-néha szoktam az erdőben sétálni és elég sokszor láttam már kóbor kutyákat. (Volt olyan amikor egyszerre többen is voltak 4-5 és morogtak, ugattak rám)
Szóval lehet, hogy a te környékeden nincsenek (szerencsére :)), viszont nálam néha előfodulnak.
Medvék vannak a bükkben, lehet hogy máshol is.
A Füzesabonyi vasútállomáson a hirdetőn kivan rakva hivatalosan ismertető a medvekrol mit kell tudni, most ezt nem tudom bekopizni ide, de nézz utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!