A hús valamennyire hízlal. A növények meg nem. Vajon miért van az, hogy a húsevő állatok fittek és sportosak és a növényevő állatok kövérek?
Talán sokkoló lesz, de minden amit megeszel (talán a vizet leszámítva) hizlal. Igen, a növények is ha jó sokat eszel belőlük. A növényevő állatok jelentős része nem kövér.
A ragadozók azért nem dagik, mert egyszerűen képtelenek annyi táplálékot szerezni, hogy elhízzanak azért, mert ha elhíznának akkor nem tudnák elkapni a zsákmányt. Egyébként ha annyit ehetnének amennyit szeretnének akkor totál zsírosak lennének. Lásd azokat a kutyákat/macskákat akiket a gazdáik állandóan etetnek. Ragadozók? Igen. Dagadtak? Igen.
Sőt, ha növényevőket megnézed nem az afrikai vízilovat, meg elefántot kell alapul venni. Ők a tömegükkel védekeznek, egyik ragadozó sem vadássza őket, csak a kicsinyeiket.
De egy növényevőnek is lételeme a menekülés, azt pedig kövéren nem lehet. Mennyi zsír van egy mezei nyúlon, őzön, szarvason?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!