Azok a szabad vad méhecskék akikkel találkozom a kertben és összejárnak begyűjteni bármilyen virágokat, nekik is van mézük valahol?
és ez hová sorolható, övék a vegyes virágméz kategória? amikor a környezetükben bármiről gyűjtenek: díszvirágok,
virágzó gyomnövény vagy kaktusz, lilaakác, stb.
Honnan tudod,hogy vad méhecske,és nem egy kaptárba repül vissza? Rá van írva??
Amúgy igen,az a vegyes virágméz. Az a legegészségesebb. Abban van a legtöbb vitamin.
Vad méhecskék alatt a poszméheket, művészméheket és hasonlókat érted? Mert közülük van, aki államalkotó, szóval egy helyre gyűjti a banda a mézet és vannak magányos életmódot folytatók is. A méhész házi méhet tart, nem őket.
Vegyes virágméz az, amit a házi méhek mindenféle növényről gyűjtögetnek vegyesen, nincs köztük egy nagyon domináns. Vagy legalábbis szándékosan nincs, mert kóstoltam már tökízű mézet és rákérdezve a méhész rájött, hogy stimmel, nem messze tőle tökföld van :). Ha valaki fajtamézet szeretne, akkor a megfelelő időben (amikor már elég sok olyan virág kinyílt) ezek közelébe telepíti a kaptárakat.
Faliméhek, művészméhek, karcsúméhek, darázsméhek, dongók, poszméhek.... lehet miből válogatni, rengetegen vannak :D
Nagy részük nem termel mézet.
Annyira aranyos a kérdés 😊 ..."nekik is van mézük valahol?" Ez főleg. ☺
Micimackóóó ☺
Szüleim mehészkednek,az én kedvenc mézem a dohány és a (fekete)mézharmat. De én emiatt csak a házi méheket ismerem. Viszont minden apró kis gyűjtögetőt érdeklődéssel figyelek,aranyosak amikor csak a potrohuk látszik ki a virágbol 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!