Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » Mit csináljak? Ilyenkor mi a...

Mit csináljak? Ilyenkor mi a teendő? Kullancs lehetett? (Bocsi ha nem jó kategóriába írtam)

Figyelt kérdés
Tegnap miután hazaértem az erdő munkából, tusolni indultam. Mikor levetkőztem az oldalamat megvakarva, egy szabad szemmel könnyen észrevehető, kis barna bogarat véltem felfedezni. Méretre talán mint a kisujjam körmének a fele. Ijedtemben gyorsan lesöpörtem magamról, láttam ahogy leesik, ám amikor fel akartam venni már nem volt sehol. Keresgéltem de nem találtam meg. Kullancs lehetett? Könnyedén lejött rólam. Ha a lakásban van mit tudok tenni ellene? Nem szeretnék kullancs inváziót... :( Tegnap 2 órán keresztül takarítottam. 😅 Fürdés után viszketett a helye ahol volt illetve kicsit égett de aztán ez elmúlt. Ahol vakartam ott egy nagyon kicsi csíkszerű barnás folt van.
2019. ápr. 12. 07:44
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha könnyen lesöpörted, akkor nem volt befúródva, ergo meg se csípett.

Ha pedig már teleszívta magát, akkor már elég jellegzetes lesz a kinézete (nagy, szürkés, teli potroh)

2019. ápr. 12. 08:25
 2/7 anonim ***** válasza:

#1 vagyok, véleltenül elküldtem az utolsó mondat előtt.

Nem hinném, hogy kullancs lett volna.

Képet esetleg tudsz küldeni a helyéről? Nem lehet, hogy a saját vakarásod nyomát láttad?

2019. ápr. 12. 08:27
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi. Miután lesöpörtem magamról láttam ahogy leesik, rögtön fel akartam venni, de egyszerűen eltűnt. Ha itt van valahol a lakásban abból lehet valami gond vagy el pusztul? Párom szerint nem is kullancs lehetett mert nem tűnt volna el ilyen gyorsan de én tiszta para vagyok. 😅☹️☹️
2019. ápr. 12. 08:29
 4/7 A kérdező kommentje:
De, lehet csak a körmöm helye az a kis csík. Bocsánat, csak mivel nem találtam meg az állatot így rendesen ráparáztam, azért is takarítottam 2 órán keresztül. 😅 Remélem nem tud elterjedni a lakásban meg ilyenek...
2019. ápr. 12. 08:31
 5/7 anonim ***** válasza:
Igen, a kullancs nem képes ilyen gyorsan elszelelni.
2019. ápr. 12. 08:33
 6/7 anonim ***** válasza:

Hát én most azt mondanám az volt. (De igazából lehetett vármi)

Ha aggódnod kéne, ergo, ha a kullancs be lett volna fúródva, akkor nem tudtad volna lesöpörni.

Nekem és a kutyáimnak is volt kullancsunk. Nekem úgy nézett ki, mintha anyajegyem lett volna, amit udok mozgatni.

(A kutyáimnál a kicsinek a fejébe ment, bedagadt a feje búbja, ott, ahol a kullancs volt, a nagynak már nem emlékszem hova)

Esetleg a lakás egyes pontjain rovarírtóval befújhatsz, de szerintem nem kell aggódni, az is lehet, hogy elpusztult vagy rég kimászott a lakásból.

2019. ápr. 12. 08:36
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. :) Bármi is volt remélem nem kell vele ismét találkoznom.
2019. ápr. 12. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!