Van olyan fajta madárpók, amely nem képes megmarni senkit, vagy fájdalmatlan, méregtelen a marása?
Voltam olyan helyen, ahol a látogatók kézbe vehették a madárpókot, csak ezt elfelejtettem megkérdezni. :-)
Miként oldották - oldhatták meg, hogy a pók ne marjon, ha olyan kedve van, veszedelemben érzi magát, esetleg annyira emberhez van szoktatva?
Gondolom semmilyen módon nem távolítható el a csáprágó stb...
De igen, eltávolítható.
Mint ahogy romániában a medvéknek kiverik kalapáccsal a fogukat, meg kitépik a körmeiket, hogy ne tudjanak sérülést okozni.
Hát itt tart az emberiség.
Ne higgy el minden sz@rt!
Azok a madárpókok kicsi koruktól kezdve kézhez voltak szoktatva...
És gondolom alapból nem agresszív fajta volt!
Igen, sajnos komoly!
Valamennyire kézhez szoktathatóak, de még annyira se, mint a hüllők, a mondást pedig te is ismered, hogy kígyót melenget a mellén, szóval működhet a dolog évekig probléma nélkül, de a kockázat soha nem múlik el.
Ettől függetlenül nagyon is van olyan, hogy kitépik a csáprágóját, mint ahogy a befogott medvékkel is van hogy ezt teszik. Azokkal tulajdonképpen elég sokszor.
Aztán megy a lánc az orrba, és lehet vele parádézni, mint a sötét középkorban.
Hüllőket amúgy szoktattam már kézhez, de pókkal nem próbálkoznék. Túl ösztönösek. Vagyis nagyjából teljesen azok.
Nem tudom marhatott volna -e, amikor hozzáértem a lábához, akkor rámszóltak, hogy "jajj azt ne, azt nagyon nem szereti", szóval nem tudom.
Nem tudom rovarnál regenerálódna -e ha ilyet tennének vele illetve tudna -e normálisan táplálkozni.
Madárpók nem rovar de a kérdésedre válaszolva:
Ha kitépik a csáprágót elpusztul, nem tud táplálkozni mivel az azzal befecskendezett méreg bontja le a táplálékot.
Kézhez szoktatni sem lehet, ösztönlény szimplán annyi érhető el hogy nincs stresszhejzetben így "talajként"használja a kezünket
Minden madárpók faj(ezzel együtt minden pókfaj )rendelkezik méreggel, a madárpókoké nem halálos, súlyos következménye rossz immunrendszerű, és/vagy a méregre allergiás személy számára lehet.
Lábát azér ne piszkáld mer felidegesíted és pár tized másodperc alatt is odamarhat ha úgy adódik, bár a legtöbb óvilági talajlakó faj a potrohszőrét rúgja veszélyhejzetben, amitől viszketni fogsz mint a k..va élet
-írta egy madárpók tartó🕷
Nincs . Ha közelről megnézed ,vagy neten rákeresel láthatod milyen szájszerve van és mekkora "fogai" .(Agyar?Rágó? magyarul fogalmam sincs,hogy nevezik)
Valószínüleg alapból egy nyugodt,lusta állatka volt , általában az újvilági pókok ilyenek. Általában,aztán érheti meglepetés az embert :D
A madárpókot nem lehet kézhez szoktatni,lehet,hogy elviseli némelyik ,de élvezni nem élvezi . Aki fogdosható állatot akar,az vegyen rágcsálót,kutyát,vagy macskát. Illetve némelyik hüllő azért szereti ha vakargatják.
Fogalmam sincs eltávolítható e a csáprágó,de ha igen,akkor az állat nem tud táplálkozni és hamarosan elpusztul . Abból kiindulva,hogy az ember miféle kegyetlenségekre képes ,lehetséges,hogy ilyen is van :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!