Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » Ha egy földön bóklászó hangyát...

Ha egy földön bóklászó hangyát megérintek meddig tartja észben hogy miért kezd futni, mikor felejti el?

Figyelt kérdés
2018. nov. 1. 19:46
 1/7 anonim ***** válasza:
Olvastam valahol, hogy egy hal 6 mp-ig emlékszik valamire. Hangyát nem hiszem, hogy mértek volna
2018. nov. 1. 19:51
 2/7 A kérdező kommentje:
nem vagyok benne biztos de mintha láttam volna megcáfolását is ennek az "aranyhal hat másodpercig emlékszik" dolognak
2018. nov. 1. 19:53
 3/7 anonim válasza:

Hangyák tartásával és kutatásával foglalkozom hobbi szinten. Ha a hangyát a fészek közelében érintesz meg az nagy valószínűséggel befut és segítséget hív a "betolakodó" ellen. Ha a hangyát, a fészektől távolabb érintesz meg nem fog egyszerűen elfutni (bár ez fajtól függő), de vagy elbújik és megvárja míg a "támadó" elmegy, vagy megtámadja a "támadót". Ha esetleg mégis valami okból elkezdene futni, akkor valósgínűséggel a fészekig meg sem állna. Lehet akármilyen messze az a fészek, a hangyák nagyon nagyon sokáig bírják a menetelést. Elfelejteni nem fogja két ok miatt:

-1. A hangyák nem hülyék, sokkal okosabbak és összetettebbek, mint azt gondolnánk. A memóriájuk is egész jó.

-2. A hangya ilyenkor egy vészjelző, menekülésre irányító feromont bocsált ki magából, tehát ha valamilyen okból mégis elfelejtené, akkor emlékeztetné a saját feromonja, hogy futás és nincs megállás.

Remélem segített a válaszom. :)

2019. jan. 1. 22:25
 4/7 A kérdező kommentje:
köszönöm, akkor valószínűleg az lehetett amit láttam távolabbról szemlélve hogy egy ideig rohangált és utána átváltott nyugisra amit első verziónak írtál, tehát úgy érzékelte elmúlt a veszély eltűnt a támadója:) csak épp nem volt hová bújni sík terepen.
2019. jan. 1. 23:20
 5/7 anonim válasza:
Lehetséges. :) Kedves kérdező, engem most ez a téma nagyon felizgatott, esetleg egy FaceBook vagy egy Instagram felhasználö nevet kaphatnék, lenne pár kérdesem. Szeretnék erről egy kutatást végezni, hogy a hangyák meddig mennek miután megijedtek. :)
2019. jan. 2. 00:41
 6/7 A kérdező kommentje:
inkább maradnék itt, úgyis csak egy kósza kérdés volt és nem is akarom tovább fejtegetni ha nem haragszol
2019. jan. 2. 09:52
 7/7 anonim válasza:
Persze megértem. :) Akkor privátban esetleg pár kérdést feltehetnék? :D
2019. jan. 2. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!