Madárpókon kívül lehet más pókot is tartani terráriumban?
Persze nyugodtan próbálkozz vele, próbáld meg az élőhelyét utánozni mint ahogy az előttem szóló is mondta, pl darázspóknak, vagy keresztesnek magasabb terrárium kell ahova a hálót felszökött, pl cselőpóknak meg több föld hogy ásson.. esetleg temess be neki egy fél fakérget hogy legyen búvóhelye.. egy kis sörös kupakban vizet is tegyél neki, mert a pók is tud inni főleg a vedlés előtt..
Arra vigyázz hogy nehogy olyan legyet adj a póknak ami le lett fújva rovarölővel mert az még a madárpókot is kinyírja.. szedj neki szöcskét a mezőn meg ilyesmi.. ha van szúnyogírtó a szobában akkor azt kapcsold ki. Ajánlom ősszel engedd szabadon mert a télen majd úgysem tudod etetni.. majd tavaszra fogsz másikat..
Ha nem eszi meg a kaját 1 napig akkor szedd ki tőle mert valószínűleg vedleni fog és olyankor védtelen a mocsok szöcskék meg le tudják rágni a lábát vagy még rosszabb..
De simán tarthatod szobában télen is, póknak minimum 20 fok kell, de a 30 még jobb, főleg ha nem sajnálod rá azt a 20 forintot amit megeszik hetente vagy két hetente (tücsök, Liszt kukac, csótány), de akkor már vegyél egy madárpókot, egyáltalán nem drága. És szinte semmi igénye nincs.
Majd később ha otthon nem szól érte senki szülők/feleség akkor ajánlom hogy vegyél még egy minimum A4-es papírlap alapterületű dobozt ami kb 15-20cm magas, veszel egy 30 darab óriás csótányt és kb annyit fognak szaporodni hogy évekig tudod etetni belőle a pókod..azoknak meg ha rendesen eteted őket nagyon szaporodnak ha kevesebb kaját adsz akkor gyengébben, uborka héj, alma csuma, kis száraz kenyér azokkal még kevesebbet kell foglalkozni.. én azt hiszem 2014-ben vettem őket akkor három pólót tápláltak, ma már csak egy pók van de a csótányokból is már csak kb 10 maradt nehéz innen visszahozni a populációt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!