Mi történne ha minden bogár és rovar eltünne a föld színéről?
Gondolj a táplálékláncra.
Minden "szem" az előző láncszemnek köszönheti az életét - belőle táplálkozik, belőle él.
Ha eltűnik az első-második láncszem, az szó szerint láncreakciót indít el, és elég hamar éhenhal az egész bolygó.
Köszönöm a válaszokat.
Igen mondjuk eléggé egyértelmű.
Beporzóként és táplálékként szolgáló rovarok eltűnésével a visszamenőleges, a növények felé szolgáló lánc is megszakadna, mert a növények nagy része is szépen eltűnne...
Azt megint ne hagyd számításon kívül, hogy sok helyen maguk a bogarak, rovarok már régesrégen az ember táplálkozásának úgy része.
Olyan természetes, mint neked pld. egy szelet rántotthús, vagy egy szelet búzakenyér.
Szélbeporzású haszonnövényünk alig, ehhez képest a bolygón kb 7,8 milliárd ember.
Einstein 4 (négy) évet adott az emberiség kihalásáig onnan, amikor kipusztulnak a méhek. És kizárólag a méhekről szólt!
A haszonállatok és a tápláléklánc többi résztvevőjéről még nem.
Az ENSZ számításai szerint 2050-re eléri majd a 9,8 milliárdot, 2100-ban már a mostani érték másfélszerese,
11,2 milliárd fő lakhatja a Földet.
Én nem vagyok híve az ennyire irreális számítgatásoknak.
Nem mellesleg: Nézd meg, ugyanez az ENSZ mire fűzi a ma még egyéb ételen élők agyát :
Ugye, gondolod, hogy nem véletlenül ?
--------------------------------
Tudósok is ezen a véleményen :
"Bogárevéssel küzdhetünk a globális felmelegedés ellen.
Egy holland rovarkutató szerint a klímaváltozás leküzdésére az egyik leghatékonyabb módszer, ha drasztikusan megváltoztatjuk étrendünket, s a húsáruk helyett ízeltlábúakkal táplálkozunk.
A Guardian brit lapban megjelent cikk szerint a wageningeni egyetemen dolgozó Arnold van Huis szerint az étrendváltással jelentős mértékben tudnánk kímélni a bolygót "
2100.-ban 11.2 milliárd fő lakhatná.....
Ha addig még lesz túlélhető szélsőséges időjárás, elviselhető átlaghőmérséklet, édesvíz, elegendő élelmiszer.
De már régen (halál)pontosan látható, hogy a hosszabb távon Föld képtelen eltartani a bolygó lakosságát, flóráját és faunáját. Nem véletlenül keresik az űrben is a lehetséges menekülési útvonalakat.
Noénak egyetlen egy fajt kellett volna kifelejteni a bárkából, az ő maga és családja, a homo sapiens. Akkor a Föld nevű bolygó jó eséllyel nem önkipusztításra ítélt, élhetetlenné váló katasztrófaövezet lenne.
A dínók korában a csótányok és óriás szitakötők élték világukat, mi a ma élő rokonaik és egyéb rovarok, bogarak nélkül semmik vagyunk. Ma a homo sapiens 300millió éves kérészmaradványokat talál...
" A rovarok az evolúció legsikeresebb „termékei”, valószínűleg az embereket is túlélik majd a Földön, pedig már a dinoszauruszok előtt 160 millió évvel megjelentek a bolygónkon"
Ilyen és hasonló dolgokra képes az élővilág azon része, aminek a létezéshez való jogát is sokan kétségbe vonnák.
Eltűnnének a növények, a rovarokkal és növényekkel táplálkozó állatok...stb
Képzeld el, ha a rovarvilág előbb pusztulna ki a Földről, mint a homo sapiens!
Az a nagyon értelmes ember, aki seperc alatt tönkrevágta azt a helyet, amit nagy részben éppen a rovarok tettek élhetővé a tápláléklánc magasabb szintjei, így a homo sapiens számára is.
Szerintem maradhatunk annyiban, hogy az ember az ősi rovartársadalom kialakulása nélkül ma nem is létezhetne.
És kb. ez igaz a (nem is annyira) távoli jövőre vonatkoztatva is.
A leghalaványabb esélyünk se maradna nélkülük, ez szerintem minimális tudományos ismeret, vagy a "nyolc általános" nélkül egyértelmű.
Tehát óriási katasztrófa és csomó faj kipusztulásához vezetne. Kőőőszönöm szépen a választ. Azert kerdeztem mert belyött egy darázs a házba és gondoltam milyen jó lenne ha eltünnének. Aztán elgondolkoztam.
És kiírtam hogy mit gondoltok erröl. Köszönöm mégegyszer.😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!