Fülbemászó - találkozott már valaki ilyen jelenséggel?
Figyelt kérdés
Panellakásban lakunk és az elmúlt hetekben elég sok fülbemászót találtunk bent a lakásban. Napi átlag 3-4 szokott felbukkanni, a poén viszont az, hogy nem a konyhában vagy fürdőszobában, hanem a nappali és az előszoba közepén szoktak értetlenül kuksolni. Olvastam, hogy a fülbemászók inkább szeretnek kint lenni a természetben és ha be is téved egy-kettő (aminél itt jelentősen többről van szó), akkor is inkább a párásabb helyeket keresik, különben elpusztulnak. Vajon mi akkor szuicid fülbemászók inváziójának lehetünk áldozatai? Felfogni nem tudom, hogy juthat be ennyi és ácsoroghat hobbi szinten a lakás kellős közepén... Irtózom tőlük, úgyhogy elég kellemetlen jelenség. Azt meg már megtippelni sem tudom, hogy honnan jutnak be a lakásba. Harmadik emeleten lakunk és ablakot csak lehúzott redőny vagy szúnyogháló mellett nyitunk. Ahhoz meg azért elég nagyok, hogy csak úgy beszivárogjanak a réseken... Az egyik cikk, amit találtam a témában csak úgy hivatkozott a dologra, hogy olyan "mint a fehér holló", de azért megkérdezném, hogy valaki találkozott már hasonlóval? Illetve van valami tanácsotok a jelenség megszüntetésére? A nappaliban minden kis zugot befújtam már rovarirtóval, de ahogy észrevettem az mindegy is, mert úgyis csak a nyitott tér közepén dekkolnak... :D2018. jún. 12. 00:10
1/3 anonim válasza:
Földszinten lakom,van egy udvar is,nagyon sok van kint is,meg be is jön pár,nagyon el vannak szaporodva.Vagy felbomlott valami biológiai egyensúly,vagy mivel nincs normális repülős permetezés,rovarirtás,így csak szaporodnak.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Nekem is megfordult a fejemben hogy azért lehet bent ennyi mert kint is nagyon sok lett hirtelen... Mondjuk még mindig jobb, mint a poloskainvázió 2 éve.
2018. jún. 12. 12:52
3/3 anonim válasza:
Én most ugyanezt vettem észre.
Panellakás, második emelet, csak ma kettőt láttam belőlük, egyet az előtérben, egyet pedig a szobámban... Ötletem sincs, mitől lehet ez, de ha megtudtál valamit azóta, kérlek írj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!