Hogy írtsam ki a pókokat a kertből?
Ne írtsd ki a pókokat a kertből, tanítsd meg a gyerekeket arra, hogy a pók nagyon hasznos, és nem szabad őket bántani, mert ha védekezni kell egy póknak, akkor megcsípi azt, aki bántja, és az nagyon fájdalmas lesz.
Inkább kerüljék el.
Ha pedig rossz helyre építi a hàlóját, egy seprűvel áttelepítheted olyan helyre, ahol nem zavarja a gyerekeket a játékban.
Sehogy, hasznosak a pókok a kertben.
Semmi baja nem lesz tőle a gyerekeknek, el kell kerülni őket.
Ha ennyire zavarnak, költözz panelba, mert a kertből nem fogod tudni őket kiirtani.
Egyrészt, ahogy az első is írja, csak védekezésből marnak, ha békén hagyod őket akkor nem fognak csak úgy megtámadni, semmi okuk nem lenne rá.
Másrészt, ha a nagyon nagy pókok még sötét színűek is, akkor azok cselőpókok, amik védettek, ebben az esetben célszerűbb kihívni valakit hogy telepítse át őket.
Ezen felül ha naponta lefújnád mindenféle méreggel a kertet, kb. akkor tudnád elérni, hogy ne legyenek pókok, meg más se, de amint abbahagynád, vissza is költözne ugyanannyi, mert a pókok nagy része nem helyhez kötött, hanem mászkálnak és a kertek megfelelő élőhelyet nyújtanak a legtöbb faj számára.
Szóval a két lehetőséged, hogy megbarátkozol velük (vagy legalábbis tolerálod őket), vagy elköltözöl, mert ők nem fognak eltűnni, az egészséges kert részei.
Hazánkban nem él veszélyes pók. Mármint ami honos.
Ha kiírtod, akkor meg a szúnyogok fognak elszaporodni. Én sem szeretem a pókokat, de csak nagyon gázos helyről irtsd ki, máskülönben szerintem ne tedd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!