Melyik ez a rovar?
Figyelt kérdés
Ma láttam a kertünkben. A következőket állapítottam meg róla:
-kb 1cm, nem olyan telt, de nem is hosszúkás - valahol a kettő között
-repül
-nem karimás poloskaféle
-a gyepen láttam
Köszönöm a segítséget!
2018. máj. 19. 21:19
1/10 A kérdező kommentje:
Zöld színű*
2018. máj. 19. 21:20
2/10 Mátranováki Fényevő válasza:
Ezzel úgy nagyjából pár száz fajra szűkítettük a kört. Lehet valamilyen kabóca, mezeipoloska (Miridae), vagy bármi más is. Fotó kellene.
4/10 A kérdező kommentje:
Tuti hogy poloskaféle
2018. máj. 19. 21:27
5/10 A kérdező kommentje:
Címerespoloskaféle
2018. máj. 19. 21:30
6/10 anonim válasza:
Zöld. Fényes is a zöld kitinpáncélja?
Akkor rózsabogár.
Ha az egész rovar zöld, szárny, potroh, akkor poloska.
7/10 A kérdező kommentje:
Nem fényes, nem rózsabogár.
Nem vagyok érthető? 😵😫
100% hogy címerespoloskaféle; a fajra vagyok kíváncsi! Tudom hogy nem lehet ezek alapjan pontosan megmondani, de a valószínūsiteni tudunk!! Szoval cimerespoloska!!!
2018. máj. 19. 22:30
8/10 Mátranováki Fényevő válasza:
Itt a család hazai fajlistája, többnyire képekkel, ezek közt megtalálod ha tényleg az:
9/10 A kérdező kommentje:
A leírtak alapján szerintetek melyik a legvalószínūbb? Züd bogyómászópoloska például lehet? Nem kizaro ok hogy a füvön volt? Ti mire gyanakodtok?
2018. máj. 20. 14:54
10/10 anonim válasza:
Lehet későn írok, de nagy valószínűséggel zöld vándorpoloska lesz az (Nezara viridula) rengeteg van belőle. Lehetett az zöld bogyómászó is, de a vándorpoloska jóval gyakoribb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!