1/7 anonim válasza:
Nem tudom kérdezd meg tőlük..
Majd szólj ha válaszoltak, kiváncsi vagyok a válaszra :D
3/7 anonim válasza:
Nem szoktak, legalább is itt azt írja
4/7 anonim válasza:
szia!
Igen, a hangyák szoktak aludni. Az anyagcseréjük a külső hőmérséklet változásával gyorsul vagy lassul. Például ha ki akarják kelteni az utódaikat, akkor a bábokat a napsütötte kövek alá rakják, hogy gyorsabban fejlődjenek, és hamarabb kikeljenek.
Télen a hazai hangyafajok téli álmot alszanak - a hidegben lelassul az anyagcseréjük, kevesebbet esznek, és képesek akár tavaszig kihúzni a saját szervezetük tartalékaival. :)
Egyes "Camponotus és Prenolepis" fajok nyáron a nagy melegben is "hibernálják magukat".
Üdvözlettel: a Hangyafarm blog szerzője. :)
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :D
2018. máj. 3. 22:21
6/7 stratega válasza:
Irigylem a problémátokat... :-)
7/7 anonim válasza:
Hát hogyne! Egyszer felébresztettem egyet, olyan pipa lett!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!