Megöltem egy katicát, hogyan küzdjem le a bűntudaom?
Troll!
Gondold csak végig, hogyha sétálsz suliba mennyi hangyát stb taposol el. De azok ne zavarjanak. Kár, hogy nem 7 nap 24 órában kell a suliba lenned.
Kérdező gondolom napfényen élsz, mert ahhoz hogy bármi mást tudjál enni illetve inni rengeteg élőlény pusztult el.
Úgyhogy remélem csak egy trol vagy, mert ha komolyan gondolod akkor azonnal keress fel egy pszichológust mivel amit művelsz az már beteges.
"Azért egy katicának nincs olyan fejlett idegrendszere, hogy szenvedjen."
hát láttam én már pókhálóban szenvedő rovart, meg zárt ablakon kijutni nem tudót elég keserves hangot adott ki, kicsit pánikszeránek tánt szóval én ezzel nem értek egyet.
Érdekes dolgokról megy a csevely...
A növények nem éreznek?
Akkor mivel magyarázható az a kísérlet, amiben két külön cserépben lévő növény egyikét megvágták, mire a másik is kiválasztott mérget a leveleiben? (A levegőben kimutatható volt a feromon, amit a másik növény érzékelt és ennek hatására indúlt be a méreg kiválasztás, mint önvédelmi reakció.)
Nem csak éreznek, kémiai anyagokkal vagy a gyökérzetükön keresztül elektromos inpulzusokkal kommunikálni is képesek.
Vega vagy kedves kérdező?
Akkor is ölsz, ha egy gyomot húzol ki.
A növények is élőlények, éreznek és kommunikálni is képesek.
De vígasztaljon a tudat, hogy az evolúció minden lényt a túlélésre élez ki. Ebből következik, hogy aki nem öl, az gyenge és őt fogják megölni. (Bár ezt Charles Darwin annó kicsit másképp fogalmazta meg.)
A bibliában pedig ott van a "Ne ölj!" felszólítás a 10 parancsolat közt. Az igaz, hogy sokan nem is értik, hogy ez az alsóbbrendű lényekre is, és nem csak az emberre vonatkozik. Viszont aki ezt be akarja tartani, az biztos hamar feldobja a bakancsot, mert aki csak elpusztult állatok húsát eszi, az is (más nem azzal, hogy megemészti) élőlényeket öl meg. A főzés/sütésről nem is beszélve...
A víz, amit iszunk is tartalmaz élőlényeket... Na de nem bonyolódok bele túlságosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!