Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » Milyen rovar ez?

Milyen rovar ez?

Figyelt kérdés

A chili paprikámon láttam vagy 5 darabot. Egyet elkaptam, valami büdös szagot áraszt védekezésképpen.

[link]

[link]

[link]

[link]

2017. júl. 10. 15:12
 1/5 Mátranováki Fényevő ***** válasza:
66%

Ázsiai márványospoloska (Halyomorpha halys) fiatal lárvája. Bővebb infó:

[link]

Melyik településen találtad őket?

2017. júl. 10. 15:17
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Budapesten :/
2017. júl. 10. 15:23
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem tudod véletlenül, hogy ha elkezdték szívogatni a termést, akkor az már fogyaszthatatlan-e? És hogy lehet legjobban kiirtani? :/
2017. júl. 10. 15:46
 4/5 Mátranováki Fényevő ***** válasza:
100%
Szívesen. Egyesével leszedegetve a legcélszerűbb, nincs rájuk külön irtószer. A termés szerintem attól függ, mennyire fiatal, ha már érés előtt áll vagy érett akkor én óvatosan kóstolnám meg, de ha még kicsi, akkor talán nem vészes.
2017. júl. 10. 15:53
 5/5 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm.

Egy két paprika kicsit ilyen tüneteket produkál:

[link]

Az a baj hogy ez elvileg trinidad moruga scorpion, ami a második legcsípősebb a világon, úgyhogy alapból nem kóstolgatnám magában. :D

Olvastam mezei poloska ellen fokhagymás, vöröshagymás permetezést. Szerinted használhat?

2017. júl. 10. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!