Ti hogy tessékeltek ki méhet, darazsat?
Sziasztok!
Nem egy eget rengető, de kellemetlen dologról kérdeznélek titeket. Tetőtérben lakunk és dolgozunk, most már hogy jön a jó idő, résnyire nyitva van az ablak. Rendszeresen bejönnek a méhek, darazsak, viszont elég nehezen találnak ki. Otthon picit egyszerűbb, tavasszal szoktuk riasztóval végigfújni az ablakkereteket, így az segít. Allergiás vagyok a csípésre, de nem akarom bántani őket. Elég vicces látvány, ahogy próbálom kitessékelni őket. Van erre praktikákat? Megelőzés stb? Előre is köszi.
Hát, ha tényleg alergiás vagy akkor ne kockáztass fujjad csak le Őket méreggel. Nekem volt olyanom ami méhkashoz volt kitalálva és amint érintkezett a méhecskével az rögtön le is esett és meghalt.
Ez van. Különben csak idő kérdése, hogy megcsípjenek és akkor meg is halhatsz.
Amúgy most pont seprüvel üldöztem ki egyet akit meg akart fogni a macskám, csak ugye megcsíphette volna Őt is.
Köszönöm a válaszaitokat. :) Kedves első, amit leírtál, az teljesen lefedi, amit én is kábé csinálok. :D Jót nevettem, magamra ismertem. :D Most küldtem én is megint kettőt, és igen a tokig kitárt ablakon nem talál ki, mászkál az üvegen... o.O Az érdekes az, hogy szabadlevegőn nem parázok ennyire tőlük, csak zárt térben.
Második, igen, valóban nem tudok jobbat én sem, mint kiiktatni...
A lakásba betévedt méhet,darazsat nem szabad üldözni.Hagyni kell hogy lenyugodjon(esze ágában sincs annak benn maradni),megtelepszik pl az ablaküvegen.
Ekkor két ujjal a szárnyait össze lehet fogni,és szépen kiengedni.Félősebbek használjanak egy papirzsebkendőt,de arra ügyeljenek hogy ne roppantsák meg.
Ilyenkor minden egyes méhecske 10forintot ér,szóval annak a hozzászólónak,akinek "méhkasirtós akármilye van" üzenem hogy nekem hülyék ellen szivlapátom :))))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!