Hogyan lehet elriasztani, elüldözni vagy távolt tartani a méheket?
A méheket elüldözni sehogy sem lehet.Én is méhész vagyok.A méhek 5km sugarú körben járnak,Magyarország minden négyzetméterét statisztikailag 4-5 méh kutatja át percenként.
Magas fákkal,sövénnyel lehet őket magasba kényszeriteni.
Nekem is van egy problémás szomszédom,múltkor rökönyödtem meg hogy kivágott egy kb 8méter magas mandulafát.Jól le is csesztem a lábáról,hogy idióta,én 5éve folyamatosan telepitem a kerités mellett a tujákat,turáni szilek is vannak szoliterbe(már kb 4méter magasak) kinai császárfákat is raktam,erre a bangája kivágja a telkén azt a fát,ami eddig a méheimet a magasba kényszeritette.Idén pont emiatt a fakivágás miatt a méheim légifolyosója úgy 2méter magasan fog keresztülmenni a telkén.Igy járt a hülye ember miattam agyon is csiphetik a méheim,ha ennyi esze van(a rokonságában 5 méhész van,tehát nem laikus a méhekhez)
#1!
Az általad említett statisztikát "kissé" túlzónak értékelem.
Nem néztél el valamit? ;)
nem néztem el. 1,1millió méhcsalád van Magyarországon. 1méhcsalád májusra eléri a 60-70ezres létszámot,azoknak a 60%-a kijáróméh.Lehet számolgatni Magyarország hány négyzetméter :)
Pontosan ez a méhészeti ágazat egyik problémája,hogy Magyarországon magas a méhsürüség,szemben az USA-val,ahol sajnálatosan az elmúlt években kb 3millió méhcsalád pusztult el.Az USA-ban fizetnek azért hogy a méhész odaviszi a méhcsaládokat,de én mint magyar méhész nem tudom ezt megtenni hogy pl a szomszéd nekem azért fizessen mondjuk évi 150ezer Ft-ot mert a méheim beporozzák a fáit,neki emiatt magasabb a gyümölcstermése,az megy pálinkába.Mig én jószomszédi viszony alapján mindig adok neki 2-3 üveg mézet,ő bezzeg nem ad nekem egy üveg pálinkát,holott a méheimnek köszönheti hogy van pálinkája.Szóval furán működnek egyes hülye emberek Magyarországon :)))))
De "vigyem el a méheket",én meg: költözz el én ebben az utcában születtem,a kutya nem hivott téged ide lakni.
Hülyékkel sajnos sokmindent nem lehet kezdeni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!