Szúnyog november végén, honnan?
A héten két szúnyogot is fogtam a szobámban, bent nincs semmi folyadék (nincs csepegő radiátor), naponta szellőztetek, elvileg be tud jönni (most nincs szúnyogháló, cserélni kell). A két példány az ablak felől tűnt fel és este, a függönyön ülhettek. Az ablak ekkor, már zárva van, napközben szellőztetek, kb. egy órát.
November 26-án honnan kerülnek elő?
Korábban ilyet nem láttam. - D-Alföld
2017. 02. 07. este megint lecsaptam egy méretes szúnyogot a szobámban. OK, a hétvégén volt enyhülés, kb. 10 Celsius fok nappal árnyékban. A talaj kiengedett, de azért szúnyog korábban sohasem jelent meg tíz fokban nálunk...
Ráadásul előtte itt kemény fagyok voltak.
Ezek valami Magyarországon megjelenő új faj tagjai?
7.: Poloska és pl. harlekin katica itt is volt a szúnyog mellett. A szúnyog meglepőbb, az nem szokott lenni.
A bogarak jobban bírják, elbújnak, áttelelnek, hosszabb ideig élnek és az ősz végén kikelt egyedek, még itt vannak.
Azonban a szúnyog, úgy tudom 1-6 hétig él, azaz amelyikkel most találkozol, nem régebben kelt ki!
Bár éppen ma tanultam ezt.:
"A házi szúnyogok (Culex ) megtermékenyített nőstényei repülő alakban, azaz imágóként vészelik át a telet rejtekhelyeiken (pince, lépcsőház, vízóra akna, faodvak, barlangok stb.), s a hideg elmúltával bújnak csak elő. Aztán optimális időjárási körülmények esetén rakják le a víz felszínén úszó petetutajaikat, következésképp ezek az egyedek viszonylag hosszú életűek. Akár 6-7 hónapig is élhetnek." forrás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!