A légy testében élhetnek férgek/kukacok?
Kb. 1 hete hálót szőtt az ablakom elé egy nagy keresztes pók, azóta figyelem az életét. Kb. minden nap fog valamit, van, hogy több rovart is, és ezeket meg is eszi.
A mai nap elkezdett elfogyasztani egy legyet. Kb. 1 óra múlva visszanéztem, és a légy már eléggé felismerhetetlen formában lógott a hálón, egy kis fekete gömb volt, amit továbbra is falatozott a pók. Ekkor vettem észre, hogy nagyon kicsi fehér, hosszú kukacok vagy férgek (nem tudom, mi a különbség köztük) is mászkálnak a légy tetemén.
Ezek a légy testében élősködhettek korábban, vagy később juthattak oda? Az ablak kb. 2 méterre van a földtől.
Nos, utánakerestem és az első válasz, hogy azok a saját lárvái is lehettek (de úgy olvasom nem minden légy faj szaporodik így, sokuk petét rak).:
"Posztembrionális ontogenezisük a totális metamorfózis (teljes átalakulás). Általában peterakók, de kivételesen ismertek lárva- és bábtojó kétszárnyúak is. Lárváik láb nélküli nyüvek, melyeknek vagy megvan a fejük, vagy behúzódik az előtori részbe (fejetlen lárva)."
forrás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!