Ha két nap alatt kettőször repült ve hozzánk egy egy lódarázs az azt jelenti hogy van valahol egy fészek? Nagyon félek tőlük.
Biztosan, az ereszcsatorna alatt, vagy kívül az ablakkereten, esetleg a konvektor kéményében látsz fészket?
Chemotox pusztítja őket. Rovar berepülés ellen, pedig 2000 - 2500 Ft-ért ragasztócsíkos szúnyogháló az ablakra!
Időjárás változás előtt, közben is aktívabbak, ill. izgatottabbak a rovarok, darazsak.
Nálunk is volt, gondoltuk, hogy csak egy és lefújtuk méreggel. Az végül a kukában végezte.
Nagyjából 10 perc telhetett el, ott volt egy másik. Megöltük. Aztán még vagy 5 darab jött ugyanabba a faoszlopba. Én igazából úgy tudtam, hogy a lódarázs nem él rajokban.
Mindenesetre készülj fel több példány érkezésére is. Biztosan van valahol egy fészkük, viszont a fészek felkutatása eléggé kockázatos, kiírtása pedig macerás.
Szerintem jobb, ha az állatoktól szabadulsz meg, pár egyed elpusztulása nem változtat a természet körforgásán.
4.: Éjjel kell Chemotox-al lefújni, nem kockázatos, lepotyognak tőle azonnal. Nyilván mindent, mindenhol nem fúj le az ember, de a veszélyes helyen lévő fészkeket igen (csövekbe is befészkelnek), hiszen van aki allergiás a harapásukra, aminek súlyosabb következménye is lehet.
Nem vagyok céges alkalmazott, de mi otthon ezt használjuk. Háti permetezőgéppel is lehet rovarölő szerrel fújni, kérdés engedély nélküliből mit kaptok.
Pl. Piretrin alapú szereket be lehet-e szerezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!